Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна ударно кампанията си на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна ударно кампанията си на
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира удорно на Ролан Гарос

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира стремително акцията си на шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос " в Париж. В първия кръг 32-годишният българин пречупи в три сета опозиция на 147-мия в международната класация казахстанец Тимофей Скатов с 6:0, 6:3, 6:2 и продължава напред.

Григор дойде в Париж като финалист на шампионата на АТР в Женева, въпреки да загуби против чилиеца Николас Джари.

Любопитното е, че Григор дебютира с нова екипировка. Той към този момент играе с марката " Лакост ", до момента в който преди беше играч на " Найки ".

Григор завоюва първото си подаване, след което стигна до първи пробив във втория сет. Той го затвърди на собствен сервис и поведе с 3:0.

В четвъртия гейм българинът стигна до втори пробив единствено след 18 минути игра. Петият гейм също отиде на сметката на Григор, а казахстанецът продължи да бърка. 

Григор небрежно получи три шанса за пробив и продобиване на сета с " геврек " (сет на 0). Голямата класа на Димитров още веднъж се прояви и с бекхенд-уинър по правата той завоюва с 6:0 за 26 минути.

След толкоз лесното начало логично концентрацията на Димитров се намали при започване на втората част и той позволи ранен пробив за 0:1.

Българинът незабавно върна пробива още в идващото разиграване. Казахстанецът отраци първия брейкбол, само че по-късно позволи двойна неточност и се стигна до 1:1. Григор не позволи изненади при подаването си и след два аса поведе с 2:1.

Грешките на Скатов зачестиха и българинът рано стигна до тройна опция за пробив в четвъртия гейм, като завоюва от втори опит. Българинът взе подаването си след нови два аса, само че Скатов понижи на 2:4. Григор не спираше с високия % и успеваемост на подаванията си, заби и пети ас за 40-0, допълвайки с невърнат сервис - 5:2. Казахстанецът се върна в мача след късметлийско улавяне на линиите, само че в идващия гейм Григор стигна до два сетбола и се възползва още от първия, с цел да завоюва с 6:3 и да се приближи до сет от продобиване на крайната победа.

Предвид очертаващата се загуба, Скатов се отпусна и пласира два следващи отлични форхенда за 30-0, само че незабавно по-късно направи двойна неточност - 30-15. Григор сбърка непредизвикано с предната страна на ракетата, а със сервис на линията казахстанецът стартира сполучливо - 0:1 за Скатов.

Следващият гейм се оказа доста оспорван, само че в края с две съвършени осъществявания Димитров постави завършек на разногласието за 1:1. В идващия Григор заигра за публиката и стигна до брейк-бол. Скатов се оправи с него, а получи и авантаж след една от редките непредизвикани неточности на българина. Невърнат сервис остави интригата в сета - 1:2. В идната част българинът пласира нови два аса, а равенството 2:2 пристигна след форхенд в навън на противника.

Петият гейм стартира оптимистично за Скатов, който поведе с 40:0, само че позволи цялостен поврат и Григор го проби за 3:2. Въпреки позволената двойна неточност, българинът завоюва подаването си, откакто се възползва от непрецизната игра на противника си и поведе с 4:2. В идната част Скатов продължи с неточностите и попадна в неприятна обстановка при 15-30, след което в допълнение утежни ситуацията си с двойна неточност за два брейк-бола. Поредица от бекхенди на българина накараха противника да сгреши и резултатът стана 5:2.

Grigor Dimitrov is out on court 13 doing his Lacoste debut here at, after +15 years with Nike.
— José Morgado (@josemorgado)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР