Най-добрият ни тенисист Григор Димитров срещна трудности срещу босненеца Дамир

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров срещна трудности срещу босненеца Дамир
Коментари Харесай

Босненец измъчи Григор на старта в Пекин


Най-добрият ни тенисист Григор Димитров срещна компликации против босненеца Дамир Джумхур на старта на шампионата от сериите АТР 500 в Пекин, само че съумя да завоюва мача с 6:1, 3:6, 6:3 след близо два часа игра. Осмият в света българин реализира втора победа над този противник след 2016 година, когато го надделя с 4:6, 6:4, 6:3 на осминафиналите в Делрей Бийч.

Финалистът от предходната година Димитров ще играе във втория кръг с спечелилия в мача сред аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро или уругваеца Пабло Куевас.

Първи сет

Двубоят не стартира по напълно равен метод за 26-годишния българин, който при 30:40 в откриващото си подаване трябваше да отразява брейкпойнт. Димитров не трепна, заличи точката за пробив и се пребори за подаването си, а незабавно по-късно си извоюва три следващи брейкпойнта в първия сервис-гейм на босненеца. Джумхур обаче се измъкна и избави подаването си.

При 2:1 за Григор обстановката се повтори и Джумхур още веднъж загуби първите три точки в подаването си. Този път Димитров се възползва от това съществено преимущество и осъществя пробив, който с лекост затвърди за задатък от 4:1 в резултата. Димитров изглеждаше много по-добре на корта от противника си в тези минути и още веднъж проби Джумхур, което разреши на поставения под №3 тенисист да затвори бързо първата част.

Втори сет

Във втория сет Джумхур бе много по-равностоен на българския си съперник и в първите седем гейма нямаше пробиви, а Григор бе тенисистът, който трябваше да отразява брейкпойнт, сервирайки при 2:3. Българинът се измъкна, само че равнището му на игра във втория сет несъмнено спадна, до момента в който Джумхур бе надалеч по-уверен и стигна до нови точки за пробив в осмия гейм. С двойна неточност Димитров подари гейма на босненеца, който благодарение на началния си удар по-късно постави завършек на втората част.

Трети сет

Димитров имаше доста тежък първи сервис-гейм в решаващия трети сет. Грешките на българина станаха прекалено много, само че все пак той откри метод да избави подаването си. Двубоят се трансформира в сериозен тест за характера на Димитров, който бе притискан от противника си, само че въпреки всичко не допускаше да се стигне до пробив. При 2:2 и следващия брейкпойнт за Джумхур мрежата се намеси уверено в интерес на българина. Топката се удари в горния завършек на мрежата, само че тупна неспасяемо в полето на босненеца и Димитров още веднъж се измъкна.

Димитров поведе с 3:2, а по-късно с 4:3 и в осмия гейм, за първи път от много време, съумя да притисне съществено Джумхур при сервис на босненеца. Димитров имаше два следващи брейкпойнта при 15:40 и осъществя втората точка за пробив, което му разреши да сервира за мача. Последва един от най-лесните сервис-геймове на българина в срещата и хасковлията се пребори за място във втория кръг.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР