Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне в четвъртък защитата

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне в четвъртък защитата
Коментари Харесай

Григор Димитров: Ще се боря за мястото си в топ 3

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще стартира в четвъртък отбраната на трофея си в Бризбейн. Негов противник във втория кръг е 128-ият в света и локален любим Джон Милман.

Българинът към този момент започва годината с победа в конкуренцията на двойки, а в това време даде изявление пред формалния канал на ATP, в което описа за упованията си и разкри, че е имал проблеми с паспорта на път за Австралия.

" Целта ми беше да се завърна оптимално бързо на корта. Постигнахме отличен баланс с моя екип в предсезонната подготовка. Дано стартираме новата година с сходни резултати ", сподели 26-годишният Димитров.

" Чудесно чувство е да се завръщаш на даден шампионат като настоящ първенец. Имаш по-високи упования, несъмнено. Ще ми се обаче да понижа малко упованията към себе си. Искам да изляза на корта и да се любувам на играта си, " показа Гришо.

Българинът уточни и задачите си през 2018 година - да бъде в топ 3, а даже и да се бори за първото място.

" Разбира се, че желая да остана в топ 3. Всички играят на високо равнище, дават всичко от себе си и демонстрират първокласен тенис. Трябва да дам всичко от себе си и да повторя стореното от предната година. Това ще бъде сложна задача, само че имам вяра, че е допустимо. Затова и играя тенис - да тествам опциите си до краен лимит, с цел да видя на какво съм кадърен. "

" На хартия е допустимо (да се бори за №1). Рано е да приказваме по тази причина, годината занапред стартира. Началото е в действителност значимо, с цел да забележим по какъв начин ще протече целия сезон ще се развие. Всеки се бори за допустимо най-високо място, " разяснява още българинът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР