Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще играе за титлата във

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще играе за титлата във
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе на финал в Лондон!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще играе за купата във финалния шампионат на АТР в Лондон! Българинът реализира изключителния триумф след победа с 4:6, 6:0, 6:3 над американеца Джак Сок в много нервозен мач, минал през невероятни обрати. 

В другия полуфинал по-рано през днешния ден белгиецът Давид Гофен сензационно надделя в три сета шесткратния първенец Роджър Федерер (Швейцария). По-рано през седмицата Григор опустоши Гофен в груповата фаза с 6:0, 6:2.



Първи сет

Григор завоюва откриващото си подаване, въпреки да разреши на противника да изравни след 40:0, след което реализира пробив и поведе с 2:0. Сок сподели признаци на опозиция при сервис гейма на Димитров, като поведе с 30:15, последва равнене след бекхенд уинър и 3:0 след топка в навън на американеца. Последва дълго разиграване, минало през доста премеждия, като в последна сметка Сок не позволи втори пробив и завоюва първия си гейм. Григор завоюва първите две точки в сервис гейма си, позволи равнене, след което принуди американеца да прати топката в навън, само че пресили форхенда и се стигна до ново тъждество. Топка в навън разреши на Сок да стигне до точка за пробив и още в първата опция американецът го върна. Американецът взе бързо своето подаване и изравни резултата в геймовете до 3:3.

Следващото разиграване мина под превъзходството на сервиса на Григор, който оптимално затрудни Сок и го принуди да бърка. Самият българин също се поддаде на напрежението и позволи следващи двойни неточности, довели до тъждество, само че завоюва последвалото наддлъгване край мрежата, след което затвори гейма. Последва равнене, след което Сок стигна до точка за пробив, избавена от Григор, само че единствено с цел да се стигне до нова опция за американеца след двойна неточност на българина. Аут на Григор разреши на Сок да стигне до втори пробив и 5:4 в негова изгода. Американецът поведе в решителния за сета гейм, след което позволи двойна неточност. Последва дълготрайно разиграване, приключило с излизане на Сок до мрежата и точка за него. Сок стигна до два сетбола след неточност на Григор, който прати топката в мрежата и още при първата опция завоюва сета с 6:4 след 48 минути игра.

Втори сет

Григор поведе, а по-късно се приближи до пробив след три следващи неточности на американеца, който за край прати топката в навън и по този начин българинът поведе с 2:0 също като в първия сет. Последвалият гейм стартира отлично за Димитров, който с форхенд уинър по диагонала поведе и без особени проблеми затвърди пробива. Концентрацията на Сок внезапно спадна и Димитров стигна до втори пробив в сета и 4:0. Българинът сгреши в първото разиграване на своя сервис гейм, след което принуди Сок да сбърка на собствен ред. Играта на Димитров потегли и той затвори гейма, с цел да поведе с 5:0. Григор дръпна с 30:0 при подаването на Сок, американецът изравни, само че по-късно прати топката в мрежата и се стигна до сетбол, а нова неточност на Сок докара до тъждество в сетовете.



Трети сет

" Геврекът " от втория сет не деморализира американеца, който стигна до точка за пробив при серви гейма на Димитров, само че българинът оцеля и поведе. Сок сподели " мускули " със сервиса си и изравни. Последва следващото дълготрайно разиграване, минало през тъждество и водачество на Григор с съвършен бекхенд по правата и геймбол след помощ от мрежата. Двойна неточност, пета в мача, върна Сок в играта, само че навън на американеца докара до 2:1 за Григор.

Грешките на Сок продължиха и в четвъртия гейм, само че мощният му сервис още веднъж го измъкна и се стигна до тъждество 2:2. С примерен бекхенд по правата Григор поведе в петия гейм, след което сгреши една полувисока топка, която прати в мрежата. Григор пръв стигна до геймбол, последва фантастично разиграване, къса топка в полето на Сок и 3:2. Американецът си върна на Григор при започване на шестия гейм с къса топка, след което ускори сервиса и завоюва две лесни точки. При първото по-продължително разиграване Григор принуди Сок да сгреши, само че по-късно самичък прати топката в мрежата и Сок изравни за 3:3.

Григор взе небрежно седмия гейм и поведе с 4:3. Осмият гейм стартира с заричане за пробив, откакто Димитров поведе с 30:15, само че Сок изравни. Григор прати топката в навън, което обезпечи геймбол за американеца. Негова неточност върна равенството и вярата за пробив, само че в последвалото разиграване ретурът на българина не мина над мрежата. Късметът покри Григор, откакто Сок на собствен ред прати топката в мрежата, последвана от негова двойна неточност. Сок избави геймбола, само че бързо се стигна до ново преимущество на Димитров и след извънреден удар по правата пробивът стана факт - 5:3 и сервис гейм за продобиване на мача на Григор.

Американецът оказа гневна опозиция поради очертаващата се загуба и даже стигна до точка за пробив, само че Григор избави, след което сковава Сок и стигна до трети мачбол. Грешка на Григор върна равенството, откакто удари топката с рамката и я прати в трибуните на " О2 Арена ". Сок още веднъж получи точка за пробив, само че с търпелива игра Григор върна равенството, като принуди американеца да сгреши. Нова топка в мрежата докара до четвърти мачбол и този път Григор не сгреши - гейм, сет, мач и край в Лондон!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР