Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров прегази руснак в Ротердам

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд 2 милиона евро.

Финалистът през 2018 година Димитров стартира с експресна победа над квалификанта Аслан Карацев (Русия) с 6:1, 6:3 за 58 минути.

Двамата за последно се срещнаха на Откритото състезание на Австралия през предишния месец и 31-годишният българин завоюва в три сета. Хасковлията още веднъж започва чудесно и поведе с 4:0 гейма, като взе 16 от първите 20 разигравания, а по-късно затвори сета с трети пробив след 26 минути игра.
 Свързват Григор Димитров с доведената щерка на някогашен министър председател на България
Свързват Григор Димитров с доведената щерка на някогашен министър председател на България

Моника впечатлила Гришо

Димитров продължи да господства и след ранен брейк във втората част поведе с 3:0. Карацев по този начин и не успяваше да откри играта си, като в първите 10 гейма той позволи 18 непредизвикани неточности против едвам 2 на българина. До края Димитров задържа задатъка си и по този начин направи сполучлив старт в Ротердам, където точно преди пет години той за последно игра край в Тура на АТП.

Българинът сервираше ужасно в мача, като не даде нито една опция за пробив на противника и взе 21 от 22 разиграни точки при вкаран първи сервис.

С успеха хасковлията си обезпечи 30345 евро и 45 точки за международната класация, в която заема 28-ата позиция. За място на четвъртфиналите той чака спечелилия от срещата сред поставения под номер 5 Хуберт Хуркач (Полша) и Роберто Баутиста Агут (Испания).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР