Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи още на старта на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи още на старта на
Коментари Харесай

Григор Димитров отстъпи на американски квалификант в Мадрид

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров завърши още на старта на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, откакто загуби от Тейлър Фриц с 6:7 (8), 6:7 (4).
 Григор Димитров прогресира в международната класация
Младият американец показва стоманени нерви, с което справедливо стигна до триумфа. Това беше първи дуел сред двамата, а българинът пропусна страхотната опция да излезе против международния номер 1 Новак Джокович във втори кръг.

Димитров трябваше да избавя опция за пробив още в първия гейм на мача. Гришо се оправи след отличен сервис, а по-късно два още два положителни начални удара, с цел да завърши гейма. Фриц взе надалеч по-лесно подаването и продължи да затруднява противника си, само че Димитров успяваше да се оправя. Българинът първи проби в срещата и поведе с 4:2 гейма в първия сет, само че позволи мигновен брейк и надлежно равнене на резултата. 

Във втория гейм от втория сет 21-годишният американец реализира пробив и поведе с 3:0, само че Гришо на собствен ред завоюва подаването на своя противник и понижи изоставането си до 3:4. Резултатът още веднъж стана 6:6, а намиращият се на 57-мо място в международната класация Фриц поведе с 5:2 в тайбрека, с цел да завоюва със 7:4.

Все отново Димитров остава в шампионата при двойките. Той и Карен Хачанов следва да срещнат в идващите дни Доминик Тийм и Диего Шварцман.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР