Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров прескочи първи кръг в Рим |

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на шампионата от сериите Мастърс в Рим след победа с 6:3, 6:4 против американеца Брандън Накашима, който заема 76-о място в международната класация.

В идващия кръг българинът ще се срещне още веднъж с положителния си познайник от Гърция Стефанос Циципас, от който позволи две загуби в последния месец на шампионатите в Барселона и Мадрид.

Срещата стартира със сервис гейм на Накашима, който позволи двойна неточност още първоначално, само че въпреки всичко съумя да вземе подаването си. Григор бързо съумя да вземе своето първо подаване на 0, като Накапима имаше съществени проблеми с ретурите. В третия гейм Гришо предизвика две грешки от Накашима и се стигна до две благоприятни условия за пробив, като той съумя да се възползва още от първата. Интензивността в играта на Григор не бе на висота при второто му подаване и американецът без да покаже нещо изключително съумя да върне пробива. Накашима не изпита усложнения при идващия си сервис гейм и го взе на 0. Българинът стартира прелестно и поведе с 40-0 в шестия гейм, само че Накашима се развихри и доближи до точка за пробив, която Григор избави с драйв воле.

Това не тормози Накашима, който още веднъж доближи до брейк пойнт, само че хасковлията още веднъж се оправи. Гришо доближи до пети гейм бол, който пропиля. Григор имаше още един гейм бол, който този път завоюва – 3:3. В седмата част Накашима поведе с 40:15, само че позволи двойна неточност и Григор изравни, а по-късно и доближи до четири точки за пробив, като четвъртата най-накрая бе употребена. Следващият гейм бе много по-спокоен и бърз и Григор взе подаването си с 40-15. Българинът съумя да доближи до трети пробив, с което затвори и първия сет.

Вторият сет стартира със сервис гейм на Григор, който българинът завоюва след два дюса. Накашима изпита много компликации при подаването си, от които Григор опита да се възползва и проби бързо. Накашима съумя незабавно да върне пробива, откакто Григор позволи двойна неточност. Американецът бе безмилостен при подаването си, което взе на 0, завръшвайки гейма с ас. Следващото разиграване бе първото по-дълго за втория сет, като Накашима доближи до две точки за пробив, спрени от отлични сервиси на Григор.

Българинът доближи до първия си гейм бол едвам след третата точка за пробив на американеца. Гришо съумя да завоюва подаването си с ас. Григор имаше точка за пробив при шестата част, само че Накашима я избави и доближи до гейм бол, който осъществя. Григор взе идващото си подаване, без да даде на Накашима даже един късмет за пробив. В началото на осмия гейм Григор скъса кордаж и опита къса топка, само че несполучливо.

Българинът продължи да играе пасивно и изостана до 15-40, само че съумя да се върна и изравни. Накашима въпреки всичко не даде опция на Григор за пробив и завоюва подаването си. Григор изпита леки усложнения при своя сервис, само че въпреки всичко съумя да поведе с 5:4 във втория сет. Българинът миксира добре бекхенда си в десетата част, което му оказа помощ да доближи до два мач бола, като той съумя да осъществя още първия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР