Най-добрият ни тенисист Григор Димитров напусна Откритото първенство на Австралия

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров напусна Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Бивша №1: Разочарована съм, че Григор не разви потенциала си, непостоянството му пречи

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров напусна Откритото състезание на Австралия по-рано през днешния ден, откакто отстъпи на деветкратния първенец в шампионата Новак Джокович. Двамата състезатели сътвориха епична борба, траяла над три часа, само че в най-важните моменти от срещата класата на сърбина надви и той се поздрави с десетия си триумф над нашия съотечественик при общо 11 изиграни мача посред им. 

Въпреки първокласната продукция, която предоставиха двамата балканци, наподобява, че дуелът не е оправдал предстоящият на някогашната лидерка в международната класация Жустин Енен, в случай че съдим по нейното изявление малко след края на срещата:

" Разочарована съм, че Григор не съумя да разгърне цялостния си капацитет, тъй като ние чакахме от него огромни победи - през днешния ден той игра на доста високо равнище, представянето му беше солидно. Но това, което му пречи най-силно, е неговото своенравие освен по време на обособените мачове, само че и през целия сезон.

Той имаше своите шансове през днешния ден. Беше ясно, че тактиката му е да бъде агресивен, да сложи Джокович напрегнат изключително със разрези бекхенд, опитваше да го движи повече по корта. Игра по този начин, както трябваше. Сервисът му обаче не работеше по най-хубавия метод в началото, а той мощно се нуждаеше от него, с цел да вкара втория си удар в игра. Точно в този аспект обаче той беше променлив. В тайбрека допусна няколко неточности, а в дуел на такова ниво и най-малките елементи вършат разликата. Това е нещо, което ме разочарова. Искаше ми се малко повече да притисне Новак ", разяснява някогашната №1.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР