Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който се прибра за два

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който се прибра за два
Коментари Харесай

Григор в Хасково: Важно е да стоя близо до корените си

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който се прибра за два дни в родния си Хасково, даде изявление пред локални публицисти:

- Приключи US Open, съумя ли да си починеш към този момент от мачовете и по какъв начин се готвиш за идващото си съревнование?
- Почивам си сега, прибрах се единствено за малко, с цел да видя в Хасково майка ми и татко ми, да видя клуба още веднъж (б.а -.ТК Хасково 2015). Като виждам всичко тук на кортовете се развива доста добре. Искам да бъда част от този клуб и с каквото мога да оказвам помощ. За страдание обаче не разполагам с толкоз време, колкото ми се желае. А другояче US Open завърши малко по-рано за мен. Но като цяло имах положителни 7-8 седмици в Щатите и в този момент стартирам да се приготвям за Азия. Смятам, че на Мастърса в Шанхай, който следва, имам положителни шансове. До края на година имам 5-6 шампионата. Целите ми си остават същите. И по-късно стартирам още веднъж. Трябваше ми обаче в действителност малко отмора.

- Каква е страстта сега, когато си до най-близките си хора в родния град, въпреки всичко рядко се прибираш в Хасково?
- Много е значимо това за мен. Важно е да заставам близо до корените си, да съм колкото се може по-често близо до фамилията си. Моят живот е толкоз бърз - всяка една седмица съм на друго място и по тази причина е доста хубаво, когато се прибера в къщи, хубаво е да се срещнеш с роднините си, да си там, откъдето си тръгнал. Това ми дава огромна мощ и вероятност за бъдещето. Винаги по-късно се усещам много по-отпочинал, тъй като знам, че би трябвало да стартира още веднъж с тренировките след това, с фитнеса и въртележката стартира още веднъж да се върти. Затова дните като в този момент, в които съм свободен, ги употребявам оптимално да върша това, което ми се желае.

- В момента се и организира шампионат на кортове „ Юнак “, много твои почитатели те видяха отблизо, съумя ли да им дадеш препоръки?
- Съвети! Няма смисъл от препоръки, всичко е прелестно на корта тук, изключително когато виждам толкоз доста деца, на които им е освен забавно да играят тенис, само че желаят и да стартират да се състезават. Спомням си аз когато бях дребен и започнах да се състезавам, тези мемоари са едни от най-важните ми. Впечатлен съм от кортовете и желая повече деца да идват тук.

- Твоята поява е задоволително зареждаща за децата, само че постоянно с боязън те чака в Хасково майка ти Мария, която, знаем те е водила край кортовете още в детската количка. Тя в този момент е с теб.
- Да, доста сме си близки.

Мария Димитрова: И моята страст е постоянно огромна. Винаги възприятието е изключително и прелестно, когато Григор е тук. Радвам се, че не се е трансформирал от малко момче, когато в този момент е мъж-остава си превъзходен, веселя се за него, необикновен е!

Красимира Славова/Haskovo.net

Използвани са и въпроси на Младен Желязков от еTV
 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР