Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира самочувствие след неуспешната защита

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира самочувствие след неуспешната защита
Коментари Харесай

Григор Димитров: Аз съм от нивото на Надал и Джокович

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров показва самочувствие след несполучливата отбрана на купата в Синсинати и преди Ю Ес Оупън, където преди година отпадна във втори кръг от 19-годишния руснак Андрей Рубльов. Българинът отпадна на осминафиналите в Синсинати против бъдещия първенец Новак Джокович, като позволи поврат, откакто водеше с 6:2, 3:2 и сервираше. " Не знам какъв брой пъти ще би трябвало да играем, какъв брой мача още ще би трябвало да имаме, с цел да го победя. Там съм, усещам, че съм на същото равнище, само че дребните неща ми убягват. Не ме е боязън да го кажа. Независимо дали е Рафа, Анди или Новак – знам, че аз също съм на това равнище. Сега просто би трябвало да реализира неизменност. С Джокович играхме осем-девет пъти, мачовете постоянно са били оспорвани. Този в Куинс не беше добър, само че като че ли в Синсинати демонстрирах добър тенис.
Знаех тъкмо какво би трябвало да направя. На моменти успявах да го накарам да се озове тъкмо там, където желаех, само че тогава той се успокои и стартира да рискува повече, тъй като знаеше, че това е единственият метод да ме победи.

Всичко беше на негова страна, в случай че би трябвало да съм почтен. Опитът му в сходни сложни мачове също му даде преимущество. Разбира се, уменията му в отбрана също са невероятни. Има някои дребни неща, които би трябвало да бъдат на твоя страна, с цел да спечелиш. В последните ни дуели обаче това не се случва, за жал. Следващият път ще знам какво работи и какво не, може да прибавя нещо ново. Същото е като да строиш къща - полагаш тухла по тухла ", разяснява Григор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР