Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой се

...
Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой се
Коментари Харесай

Мартин Чой с отлични тестове на Льо Ман

Най-добрият ни играч по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой се завърна в България.

Както е известно, в границите на два дни Чой и съотборниците му - двамата братя италианци Кристиян и Федерико Наполи, направиха публични проби на именитото трасе Льо Ман. Тримата са част от френския тим "Energie Endurance 91 " и ще карат в един екип и тази година в "24-е часа на Льо Ман ". Уникалното съревнование е първи кръг от Световния ендуранс шампионат на FIM и ще се организира на 17 против 18 април. Стартът ще бъде даден по традиция тъкмо в 12:00 часа локално време (13:00 българско).

Чой ще взе участие за шести следващ път в изтощителната конкуренция, която поради пандемията ще се организира без аудитория, само че милиони по целия свят ще могат да я следят онлайн по малкия екран и в уеб страницата на FIM.

"Всичко е наред, към този момент се прибрах вкъщи и тъкмо приключих тренировката си във фитнеса. Много добре се получиха нещата на Льо Ман през двата дни на проби, като нашия тим даде 9-то време в клас Superstock 1000cc. Аз персонално съумях да смъква най-хубавата си обиколка с няколко хилядни от секундата, което беше повече от чудесно за мен и екипа ", сподели Мартин Чой.

"В първия ден по чисто новия мотоциклет Кавазаки работихме върху настройките на електрониката на машината. Също по този начин и върху издръжливостта на гумите Dunlop. Влязохме в границите на една обиколка на 1:39.9 минути и се движехме измежду първите отбори по резултат. Общо тримата изминахме над 100 обиколки, като моето движение за 35 обиколки беше съвсем равно 1:40.0-1:41.0 минути. Във втория ден също трябваше да се вършат настройки по електрониката и окачването. Резултатите бяха съвсем същите като предходния ден. Много непрекъснати и сигурни бяхме и тримата в карането си, което ни прави оптимисти за самото съревнование. Стиковката и екипната работа също бяха на доста високо професионално равнище ", добави Чой.

Българинът отпътува още веднъж за Франция на 10 този месец, като от 13 април на Льо Ман (към днешна дата пистата се споделя Бугати) стартират свободните тренировки на тимовете. До момента 52 отбора от целия свят са удостоверили поръчки за надпреварата.

Мартин Чой продължава с двуразовите си тренировки по особено направената му стратегия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР