Най-добрият ни плувец Антъни Иванов се завърна от Съединените щати,

...
Най-добрият ни плувец Антъни Иванов се завърна от Съединените щати,
Коментари Харесай

Антъни Иванов: Трябва да отменят олимпийските игри

Най-добрият ни плувец Антъни Иванов се завърна от Съединените щати, където е студент в Техническия университет в щата Вирджиния.

Антъни, който към този момент има квота за Токио 2020, е безапелационен, че олимпийските игри не би трябвало да се организират, изключително при изключително състояние повече от месец. Според него, при неналичието на надпревари резултатите в японската столица ще са извънредно слаби и това ще направи надпреварите безинтересни.

“Няма по какъв начин ние, плувците, да се подготвим без басейни. Ако два месеца сме в изключително състояние, няма по какъв начин нито един плувец, който ще върви на олимпиадата, да влезе във форма. Самият аз в последните 10 години несъмнено не съм бил повече от две седмици отвън басейна общо. Ако няма надпревари, няма проблем, въпросът е да има къде да се тренира. В момента аз си приказвам и с доста мои другари, които са от други огромни страни като Холандия, Германия, Франция, Швейцария. Те не упражняват, няма къде да упражняват и не им позволяват да упражняват. В Америка затвориха високопланинските бази, както и олимпийските подготвителни центрове”, съобщи той в изявление за БНР.

Антъни напомни, че към този момент има страни, в които приготвят аварийни разновидности, в случай че има игри - там дефинират служебно кои състезатели да отидат в Токио, без квалификации.

Освен това съгласно него спортистите от Южна Америка може да получат несправедливо преимущество, защото коронавирусът не е засегнал толкоз тежко този континент и там състезателите ще могат да упражняват, до момента в който останалите почиват наложително.

Плувецът е безапелационен и че в случай че в идващите месеци коронавирусът не отшуми, олимпийските игри би трябвало да се проведат не в края на годината, а през идващото лято, другояче ще разбъркат календара във всички спортове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР