Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се класира за втори път

...
Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се класира за втори път
Коментари Харесай

Алберт Попов на финал в Куршевел

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се класира за повторно в кариерата си за финалите на Световната купа в Куршевел (Франция).
Българинът имаше малшанса да не приключи първия манш на нощния слалом във Флахау (Австрия) откакто вървеше доста добре на втората контрола.

В последна сметка все пак отпадане той е 24-и в класирането на слалом с 97 т. С толкоз са и Люк Уинтерс (САЩ) и Фабио Гщрайн (Ав). Именно тримата са последните, които влизат във финалите с огромен шанс.

Слаломът в Куршавел е на 20 март. Вторият ни по мощ алпиец Камен Златков също бе с положително движение до втората контрола на първия манш, само че и сбърка и не приключи. С 12-те точки, които завоюва през сезона, Камен приключва на 50-о място в слалома за Световната купа.

Победата във Флахау завоюва Атле Лий Макграт (Норвегия). В класирането за дребната купа в слалома води Хенрик Кристоферсен (Нор) с 371 т. Втори е Лукас Бротен (Нор) с 323, а трети с 307 е Линус Щрасер (Гер).

" Класиране за финалите. Трябва да призная, че беше на косъм, след днешния не толкоз успешен слалом във Флахау, само че работата, която свършихме през сезона, се отплаща добре ", разяснява Алберт след надпреварата във Флахау.

За първи път той кара на финалите на Световната купа през 2019 година в Солдеу (Андора). 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР