Най-добрият град за живеене може да се определи по различни

...
Най-добрият град за живеене може да се определи по различни
Коментари Харесай

Защо Виена е най-добрият град за живеене?

Най-добрият град за живеене може да се дефинира по разнообразни критерии: качество на живота, инфраструктура, сигурност, обучение, опазване на здравето, екологични политики и културни обичаи.

Едни от най-често посочваните градове в сходни ранглисти през последните години са Виена, Копенхаген, Цюрих и Мюнхен. Сред тях Виена постоянно заема водещо място.

Защо Виена е постоянно считана за най-хубавия град за живеене в Европа?

Виена постоянно заема първо място в класациите на Mercer за качество на живота, което се дължи на високия стандарт на живот, богатата културна сцена и отличната инфраструктура. Виена е и един от най-сигурните градове в света, което я прави привлекателна за фамилии и хора от разнообразни възрасти.

Здравеопазване

Градът предлага достъп до висококачествено опазване на здравето с голям брой лечебни заведения и медицински центрове, които дават първокласни услуги. Достъпът до опазване на здравето във Виена е мощно развъртян и интегриран, с голям брой начинания и платформи, ориентирани към възстановяване на здравната система посредством нововъведения и съдействие.

Health Hub Vienna  играе основна роля в трансформацията на опазването на здравето в града.

Образование: Виена има голям брой просветителни институции, в това число университети, които са приети в интернационален проект. Също по този начин, градът предлага многообразие от интернационалните учебни заведения. Виена има дълга история в образованието и науката, с голям брой университети, които датират още от средновековието. Например, Университетът на Виена е учреден през 1365 година и е един от най-старите и уважавани университети в света.

Градът предлага необятен набор от образователни стратегии в разнообразни сфери, в това число просвета, изкуство, стопанска система и медицина. Университетите във Виена съчетават обичайното образование с съвременни проучвания и нововъведения, което притегля студенти от целия свят.

Инфраструктура и превоз

Виена има извънредно добре развита транспортна система, в това число метро, трамваи и рейсове, което улеснява напредването из града. Също по този начин, градът е добре обвързван с останалата част на Европа посредством железопътни и въздушни връзки.

Виена има ефикасна и всеобхватна система за публичен превоз, считана за една от най-хубавите в света.

Виена влага обилни средства в развиването на устойчива транспортна инфраструктура. Градът разполага с една от най-ефективните и екологични системи за публичен превоз в света, включваща метро, трамваи, рейсове и влакове. Специално внимание се обръща на интеграцията на велосипедни алеи и пешеходни зони, както и на насърчаването на потреблението на електрически транспортни средства.

Градският превоз се ръководи главно от Wiener Linien, която оперира пет линии на метрото (U-Bahn), 28 трамвайни линии и 131 автобусни маршрута. Освен това, Австрийските федерални железници (ÖBB) оперират крайградски и районни влакове, които свързват Виена със прилежащите региони.

Годишната карта е на стойност €365, която разрешава безкрайно пътешестване единствено за €1 дневно.

Тя е изключително известна и е помогнала да се усили броят на постоянните ползватели на публичния превоз в града. Мрежата е добре интегрирана, което улеснява прехвърлянето сред другите типове транспорт​.

Екологичност

Виена поставя огромни старания за запазване на околната среда и предизвиква потреблението на възобновими енергийни източници. Градът е прочут със своите паркове и зелени площи.

Градът постоянно е извеждал на напред във времето гордостта си от множеството зелени площи, паркове и градини, които са налични за обществеността. Тези пространства са значими за обезпечаването на високо качество на живот и за насърчаването на физическата интензивност и общественото взаимоотношение.

Култура и свободно време

Градът е известен със мощните си обичаи в областта на културата, в това число музика, спектакъл, музеи и галерии.

Градът предлага и голям брой благоприятни условия за забавление и културни събития от международно значение, свързани и с обичайното, само че и със актуалното изкуство.

Достъпни жилища

Виена има дългогодишна традиция в даването на налични жилища посредством общинско жилищно строителство.

Градът поддържа и ръководи забележителен брой общински жилища, известни като „ Gemeindebauten “. Тези жилища са на рационални цени и се оферират на необятен кръг от поданици, в това число фамилии с ниски приходи, пенсионери и млади експерти.

Жилищният пазар в града е постоянен и предлага многообразие от варианти за наем и покупка на жилища.

Социалната политика в региона на градската инфраструктура е ориентирана към основаване на стабилно, налично и приобщаващо градско пространство, което да дава отговор на потребностите на всички негови поданици.

Виена се стреми да включва жителите в процеса на градско обмисляне и взимане на решения посредством разнообразни форми на публично присъединяване.

Градът провежда публични съвещания и полемики, с цел да обезпечи, че потребностите и мненията на жителите са взети поради при създаването на инфраструктурни планове.

Тези детайли от обществената политика на Виена за градската инфраструктура демонстрират ангажираността на града към основаването на приобщаващо и стабилно градско пространство, което дава отговор на потребностите на всички негови поданици.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР