Най-добрият експерт по глобална сигурност Марк Вояджър, директор на магистърската

...
Най-добрият експерт по глобална сигурност Марк Вояджър, директор на магистърската
Коментари Харесай

Марк Вояджър: Путин ще се опита да замрази войната в Украйна

Най-добрият специалист по световна сигурност Марк Вояджър, шеф на магистърската стратегия по световно ръководство и доцент в Американския университет в Киев, бе посетител довечера на доктор Светослав Нахум в предаването " Visible and Invisible Counter-propaganda ".

Марк Вояджър бе песимистичен по отношение на опцията Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да лиши Русия от правото ѝ на глас в Съвета и според глава 7 от Устава на Организация на обединените нации интернационалната организация да предприеме военни дейности за възобновяване на мира и сигурността в Украйна. " На държава-агресор не би трябвало да се разрешава да има право на несъгласие и да блокира решения и резолюции, които се пробват да се опълчват на дейностите ѝ, само че ще са нужни съществени дипломатически старания на равнище Организация на обединените нации, с цел да се обезпечат нужните две трети от гласовете на Общото заседание на Организация на обединените нации ", споделя специалистът. Русия към този момент няма доста другари в Организация на обединените нации, само че към този момент е по-реалистично да лишим Руската федерация от извънредно мощен инструмент за хибридна война против нейните съседи - злонамерената употреба на интернационалното и вътрешното право ".

Марк Вояджър разяснява заповедта за арест на Путин, издадена от Международния углавен съд, като стъпка в вярната посока, която явно оказва огромен напън върху съветското управление. " Вчера съветският представител в Организация на обединените нации направи изказване, че Русия ще върне откраднатите деца от Украйна при изискване, че това ще усъвършенства обстановката в Украйна. Дали това ще се случи или не, остава да забележим, само че несъмнено такива интернационалните правни дейности имат мощно влияние и са в положение да трансформират държанието на съветското управление. Това е потребление на оръжията на Русия против самите тях ".

" Това, което се случва в Черно море, няма да остане в Черно море ", афористично разяснява следствията от свалянето на американския дрон от съветски изтребители в интернационалните води преди дни Марк Вояджър. Черно море към този момент не е далечен район на света съвсем на границата с Азия, отвън сферата на евроатлантическата сигурност. Блокирайки опцията на Украйна да изнася селскостопанските си артикули по море, Русия се опита да провокира големи проблеми за множеството страни от Африка, само че също и в Азия и други райони в днешния взаимосвързан свят, с вярата, че страните от Африка и Азия ще се извърнат против Украйна или ще стартират да упорстват на равнище Организация на обединените нации и други интернационалните платформи, за мир. " Черно море е сериозен съставен елемент на сигурността на НАТО и алиансът ще вземе спомагателни ограничения да укрепи отбранителните си благоприятни условия в този район. Един спор в Черно море може да има стигащи надалеч последствия и да възпламени искрата на сериозен спор ", предизвестява специалистът.

Путин ще се опита да замрази войната, с цел да може да възобнови офанзивата по-късно, както направи с Молдова, Грузия и Донбас. Целта му е да вкара спора в задънена улица, с цел да може Китай или някаква външна мощ, в това число Европейски Съюз, да окаже напън върху Украйна да договаря, и идната година или след няколко години ще се опита да разшири окупираните територии, предвижда Марк Вояджър.

По-нататък в диалога Марк Вояджър разяснява метода за водене на война от страна на Русия като комбинация от блицкрига на Хитлер и руската военна тактичност от Втората международна война, в това число и заканите с " оръжие-чудо ", което ще промени хода на войната. Бяха наранени други настоящи геополитически тематики.

Целият диалог на доктор Светослав Нахум с Марк Вояджър можете да гледате тук:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР