“Най-добрият досега е настоящият 13-и рейтинг. Показва интересни факти през

...
“Най-добрият досега е настоящият 13-и рейтинг. Показва интересни факти през
Коментари Харесай

2% е безработицата сред висшистите

“Най-добрият до момента е актуалният 13-и рейтинг. Показва забавни обстоятелства през тази година. Увеличава се процентът на задграничните студенти, покачва се броят на научните изявления в международните бази данни, както приходът на приключилите ”, заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, който разгласи най-новите трендове в Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България.

2% е безработицата измежду висшистите, а в някои специалности и под 1%. Нараства приходът на приключилите висше обучение - 4000 лева за някои посоки, а 6000 лева е за завършите информатика в СУ, да вземем за пример, посочи проф. Цоков. 

СУ " Св. Климент Охридски " още веднъж е преди всичко в множеството професионални посоки.

Рейтинговата система съпоставя представянето на 52 висши учебни заведения в границите на 52 професионални посоки на основата на десетки индикатори, измерващи разнообразни аспекти на образователния развой, научната активност, образователната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и районната значителност на висшите учебни заведения, както и реализацията на приключилите на пазара на труда.

Целта на системата е да подкрепя кандидат-студентите в напъните им да създадат осведомен избор и да се ориентират в многообразието от благоприятни условия за образование, които се оферират от висшите учебни заведения в България.

Рейтинговата система съдържа информация и за най-често срещаните специалности измежду приключилите другите професионални посоки в другите университети, както и лист със специалностите, по които обособените висши учебни заведения дават образование.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР