Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен, че

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен, че
Коментари Харесай

Димитров: Никой не ми каза колко е труден пътят към върха

Най-добрият български тенисист Григор Димитров съобщи, че е удовлетворен, че не се е стигнало до пети сет в дуела с Ник Кириос от осминафиналите на Откритото състезание на Австралия. Българинът се наложи мъчно над австралиеца със 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(4) за 3 часа и 30 минути игра. Така първата ни ракета се класира на четвърфиналите на шампионата, където ще се изправи против Кайл Едмънд.

Голям първенец! Григор смаза звяра Кириос и е на 1/4-финал!

„ Беше мъчно, откакто той сервираше толкоз добре. Имаше моменти, в които стоях на главната линия и случайно избирах посока. Когато изгубих третия сет, си споделих: „ Окей, по този начин продължаваме. Започваме още веднъж “. Доволен съм, че не стигнахме до пети сет “, разяснява Димитров.

След края на мача Григор и Кириос си размениха думи на мрежата. Първата ни ракета обаче не пожела да разкрие какво е споделил на съперника си на мрежата.

Григор: Има напредък, движим се напред малко по малко

„ Ще го запазя в загадка, просто положително обръщение. Двамата се разбираме и се почитаме. Добре е да има феърплей след подобен мач ", изясни Гришо.

Григор бе запитан и какво би му се желало да знаеше, преди да стане един от най-високо ранкираните играчи.

Григоре, вярвай!

„ Някой да ми беше споделил: „ Човече, доста е мъчно да достигнеш върха “, мислех си, че е елементарно ", сподели още българинът.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР