Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва днес участието на турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва днес участието на турнира
Коментари Харесай

Григор започва днес участието си в Барселона срещу неудобен съперник

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира през днешния ден присъединяване на шампионата в Барселона от категорията АТР500 и с награден фонд 2 510 900 евро. Петият в международната класация Димитров почиваше в първия кръг като подложен под номер 2 в главната скица, а през днешния ден от 12:00 часа ще играе против 33-годишния французин Жил Симон.

Бившият №6 в международната класация предстоящо се класира за тази фаза на шампионата, откакто се наложи над квалификанта Иля Ивашка (Беларус) с 6:2, 6:3. Беларусинът не съумя да се опълчи на опитния си опонен и преклони глава след 71 минути игра.

Жил Симон сега е 70-и в международната класация. Той има 13 трофеи на сингъл в кариерата си, една от които през този сезон в Пуне (Индия) при започване на януари.

Днешният конфликт на Григор и Симон ще бъде под №9 в общата им история. Може да се каже, че французинът е неуместен съперник за българина, защото води с 5:3 победи в директните им дуели. 26-годишният хасковлия обаче е записал трите си триумфа в последните четири дуела посред им. За последно двамата играха на шампионата " Мастърс " в Синсинати през 2016 година, когато българинът победи безапелационно с 6:1, 6:3.

Лошата вест за Григор Димитров е, че Жил Симон е стигал до крайния триумф и в двата им мача на клей. Това се случва на Мастърса в Монте Карло през 2016 година, както и в Ница през 2012-а. В тези дуели Григор не съумява да стигне даже до сет против французина, който избира да играе на клей. Симон е спечелил 5 от 13-те си трофеи точно на алена настилка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР