Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно участието си на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно участието си на
Коментари Харесай

Григор Димитров мина без проблеми срещу Музети за успешен старт във Виена

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира сполучливо присъединяване си на шампионата от сериите АТР 500 във Виена, побеждавайки в два сета италианеца Лоренцо Музети.

32-годишният хасковлия се наложи с 6:3, 6:4 за малко повече от час и половина игра и по този метод взе реванш от същия този противник за провалянето му от него преди две години в Акапулко.

В днешния им дуел във Виена обаче Григор имаше цялостен надзор върху протичащото се на корта, като за два сета даде единствено една точка за пробив на Музети, която съумя да отрази.

Срещата на централния корт във " Винерщатхале " стартира равностойно, само че за наша наслада Гришо пръв нанесе своя удар, пробивайки за 3:1 в първата част. Впоследствие Димитров имаше късмет да поведе и с 5:1, само че пропусна нови два брейкбола, а единствените му усложнения пристигнаха в деветия гейм, когато нашето момче сервираше за сета и в действителност трябваше да отразява точка за връщане на пробива. За благополучие, българинът се оправи със задачата и при четвъртата си опция постави точка на разногласието в откриващата част.

Във втората международният №16 още веднъж стоеше по-стабилно на корта, само че все пак трябваше да чака дълго, с цел да нанесе своя удар. В хода на сета Димитров пропусна няколко шанса да пробие, само че разумното се случи в деветия гейм и по този начин Григор поведе с 5:4, а по-късно на собствен сервис стигна удобно до крайния триумф.

По този метод първата ни ракета се класира за осминафиналите във Виена, където го чака двубой против някой всред настоящия първенец Даниил Медведев или младата френска вяра Артур Фис.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР