Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа в дебютното

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа в дебютното
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира успешно похода си в Лондон


Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа в дебютното си присъединяване на заключителния за сезона шампионат на АТP в Лондон. Първата ни ракета надви с 6-3, 5-7, 7-5 в извънредно оспорван дуел от група „ Пийт Сампрас “ над австриеца Доминик Тийм, с което започва сполучливо похода си в влиятелната конкуренция.

След равностойни начални минути първи опция да пробие получи българинът, само че Тийм съумя да се измъкне от сложната обстановка. В последвалия шести гейм първата ни ракета поведе с 40-15 и в последна сметка от втория си опит проби подаването на австриеца, с цел да поведе с 4-2. Впоследствие Гришо затвърди безпроблемно задатъка си, с което разликата набъбна до 5-2. До края на сета Димитров не изпусна водачеството си и справедливо затвори частта след 6-3 в своя изгода.

Във втория сет шестият в света българин бе покрай угрозата да допусне пробив в два поредни гейма, откакто допускаше закъснение с 0-30. Хасковлията обаче сподели темперамент и в двата случая и в последна сметка съумя да завоюва своите подавания.

В десетия гейм Григор стигна първи до опция за пробив в сета, само че Тийм съумя да се оправи с сложната обстановка. За страдание в ответния гейм първата ни ракета позволи спад в играта си и след няколко непредизвикани неточности разреши на четвъртия в света австриец да осъществя решителен пробив, с който да изравни сетовете.

В заключителната трета част равнището на тенис, което демонстрираха и двамата тенисисти, продължи да е доста високо. В петия гейм Димитров първи получи опция да пробие, само че Тийм съумя да отрази два брейкбола.

За наслада в идващия си сервис гейм първата ракета на Австрия позволи съмнение в играта си, с което разреши на българина да пробие. Димитров въпреки и мъчно затвърди преднината си на собствен сервис и по този начин поведе с 5-3.

Драмата на корта стана цялостна, откакто сервирайки за спечелването на мача, Гришо не съумя да постави точка на разногласието в срещата. Тийм от своя страна сподели темперамент и надлежно съумя да осъществя брейк в последния миг, с цел да изравни за 5-5.

В последвалия гейм обаче хасковлията бе безмилостен, откакто проби на нула подаването на своя противник. При втория си опит за спечелването на дуела, първата ни ракета сподели забележителна душeвност и в последна сметка справедливо се поздрави с триумфа след 7-5 в своя изгода.

По-късно довечера следва да се изиграе втората среща от група "Пийт Сампрас “. Световният номер 1 Рафаел Надал ще стартира присъединяване си на шампионата малко след 22:00 часа българско време с мач против белгиеца Давид Гофен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР