Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с бърза победа участието

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с бърза победа участието
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира с експресна победа в Женева

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с бърза победа присъединяване си на шампионата от сериите АТР 250 на клей в Женева, Швейцария.

В среща от втория кръг поставеният под №4 Димитров надигра с 6:1, 6:4 испанеца Роберто Карбайес Баена, с цел да си подсигурява място в четвъртфиналите на конкуренцията.

Григор стартира доста мощно срещата и безусловно прелетя през първия сет за по-малко от половин час игра, реализирайки два пробива по пътя си към триумфа с 6:1.

Във втората част българинът продължи изрично да бъде по-добрият тенисист от двамата и в последна сметка един пробив му беше задоволителен, с цел да постави точка на разногласието след 6:4 в своя изгода и малко повече от един час престой на корта.

По този метод Григор Димитров се класира за своя трети четвъртфинал от началото на сезона, изравнявайки и най-хубавото си достижение на шампионата в Женева, което датираше от 2021-а година.

В спор за влизане в полуфиналите първата ни ракета ще играе против австралиеца Кристфър О`Конъл, който надира №7 в схемата Бернабе Сапата Мирайес след 6:0, 3:0 и отричане на испанеца.

До този миг Димитров и О`Конъл са се срещали единствено един път в първия кръг на Australian Open през 2017-а година, когато българинът печели в три сета. Вторият им дуел пък следва да се изиграе в утрешния следобяд в Женева и да стартира към 15.00 часа българско време.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР