Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще тренира само с белгиеца

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще тренира само с белгиеца
Коментари Харесай

Григор Димитров ще тренира само с Давид Гофен до края на януари

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще тренира единствено с белгиеца Давид Гофен до края на интервала на карантина в Мелбърн.

По първичния проект участниците на Australian Open бяха длъжни да изберат един собствен сътрудник за тренировки в първите 7 дни на изолираност, а през втората седмица групата да се усили на общо четирима тенисисти. Според испанския " Марка " във видео диалог със състезателите турнирният шеф Крейг Тайли е оповестил, че има смяна и през втората седмица тренировките ще продължат да бъдат само с първичния спаринг-партньор.

За Григор Димитров това значи, че до края на януари ще бъде на корта единствено с Гофен. В този интервал хасковлията ще бъде и без своя треньор Данте Ботини, който е в строга карантина. В самолета на аржентинеца от Лос Анджелис бяха открити хора с позитивни PCR проби. Гришо въпреки всичко има човек до себе си в петте часа за тренировки - физиотерапевтът Алгис Христов.

Основната повода за смяната в изискванията е терзанието на локалните управляващи за разпространяване на ковид измежду тенисистите, а оттова и измежду локалното население. В четвъртък стана ясно, че има и първи позитивен случай на играч. Това е испанката Паула Бадоса. Тя бе измежду 72-мата тенисисти под строга карантина поради случаи на COVID-19 в нейния под наем полет. Въпреки това шест дни след идването си в Мелбърн Бадоса даде позитивна проба. Заради това Крейг Тайли е предизвестил, че вирусът е вътре в " балона " на състезателите и всички би трябвало да бъдат доста деликатни, написа Tenniskafe.com.

Българинът и Гофен се познават съвършено като имат 10 мача между тях. В тях Димитров има преимущество от 8 на 2 победи, въпреки че последният им дуел бе извоюван от белгиеца - на АТР Cup 2020. Тази година заради смяната на формата на отборния шампионат и двамата няма да имат опция да поведат тимовете си.

Вместо това те ще вземат участие на двата АТР 250 шампионата в седмицата преди Australian Open. Поне в тези седем дни е несъмнено, че те няма да се срещнат на корта. Гофен е подложен под №1 в единия шампионат, до момента в който Григор е №2 в другия.
 Гуидо Пея: Моята стая е по-малка от терасата на Джокович
Гуидо Пея: Моята стая е по-малка от терасата на Джокович

Аржентинецът Гуидо Пея се оплака от изискванията в Мелбърн
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР