Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу чеха

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу чеха
Коментари Харесай

Григор Димитров - Якуб Меншик 3:6, 4:2

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи против чеха Якуб Меншик на следващия ден не преди 11:00 часа българско време, стана ясно след от програмата за деня на Мастърса в Шанхай.

Сблъсъкът сред двамата от осминафиналите на шампионата е трети на Шоу Корт 3 и ще стартира след края на дуела сред Томи Пол и Томаш Махач. Те от своя страна ще стартират след приключването на срещата, която опълчва Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

Григор стартира с трисетова победа над Зизу Бергс от Белгия в границите на три дни поради дъжда, който обърка проектите на уредниците. Впоследствие първата ни ракета отстрани първенеца от Монреал Алексей Попирин.

От своя страна Меншик се оправи поредно с Педро Мартинес, миналогодишния финалист Андрей Рубльов и Александър Шевченко, като и в трите си мача трябваше да играе три сета.

Димитров има един-единствен формален мач против Меншик и той бе изгубен - на Мастърса в Мадрид по-рано тази година, когато българинът отстъпи с 2-6, 7-6 (4), 3-6.

Съперник на спечелилия от дуела в идната фаза ще бъде спечалилият мача сред Роман Сафиулин и четирикратния първенец Новак Джокович.
 Гришо се класира за осминафиналите в Шанхай след съвършена победа
Гришо се класира за осминафиналите в Шанхай след съвършена победа

Вижте по какъв начин се разви мачът

Сортирай

преди 42 секунди
4:2
Великолепен минаващ удар от бекхенд в придвижване на Гришо му даде задатък от 15:30, само че Меншик небрежно закова ас за 30:30. Грешка от форхенд на българина и елегантно осъществяване на неговия конкурент помгонха на чеха още веднъж да задържи подаването си да трансферира напрежението от другата страна на мрежата.

преди 5 минути
4:1, Димитров отрази три шанса връщане на пробива!
Супер нападателната игра на Меншик му донесе задатък от 15:40. Гришо избави първата точка за връщане на пробива, откакто разноски младока по корта и го принуди да сгреши, а след това чехът позволи непредизвикана неточност от форхенд, с цел да се стигне до дюс. Третият късмет за рибрейк бе отразен с мощен сервис, а още веднъж началният удар позовли на Гришо да завоюва и идната точка. След чудесно контрапие българинът стигна до триумф в този по този начин значим гейм.

Последно обновяване в 13:40 ч. на 09.10

преди 11 минути
3:1
Григор стартира чудесно четвъртия гейм, с изтънчено печалившо воле наоколо до мрежата, а по-късно двойна неточност на Меншик докара до 15:30. Чехът, обаче, съумя да се събере и не позволи втори пробив.

Последно обновяване в 13:34 ч. на 09.10

преди 16 минути
3:0
Ситуацията от началото на мача се повтаря във втория сет, единствено че с противоположен знак. Този път Григор направи ранен пробив, а по-късно, въпреки и не без известни усложнения, съумя да го затвърди и към този момент измина половина към към продобиване на частта. 

преди 21 минути
2:0, пробив за Григор!
Изглежда, че Григор стартира малко по малко да намира отговор на мощните сервиси на чеха и стигна до две точки за пробив. Меншик отрази първата, само че незабавно по-късно позволи двойна неточност и Димитров повежда с пробив.

преди 25 минути
1:0
Началото на втория сет е много по-позитивно за Димитров, който съумя да завоюва сервис-гейма си на 30 и повежда в резултата в частта.

преди 30 минути
3:6, СЕТ ЗА МЕНШИК!
Григор стигна до 30:30, само че след акуратен форхенд по правата 19-годишният му противник стигна до сетбол. Последва дълго разиграване което приключи с неточност от слайс бекхенд на българина и първият сет отиде в актива на чеха.

преди 33 минути
3:5
Трети следващ гейм на собствен сервис, който Гришо печели на 15. След малко той ще има последна опция да върне пробива, с който изостава в първата част.

Последно обновяване в 13:11 ч. на 09.10

преди 37 минути
2:5
Световният №10 завоюва първата точка в седмия гейм, само че по-късно позволи непредизвикана неточност от форхенд. В последна сметка Меншик още веднъж не позволи да бъде съществено заплашен на собствен сервис и се приближава единствено на гейм от триумфа в първата част.

преди 41 минути
4:2
Изглежда, че към този момент българинът стартира да намира ритъма си, когато има началния удар. Той небрежно завоюва подаването си и понижава своя пасива в първия сет на 2:4.

Последно обновяване в 13:09 ч. на 09.10

преди 45 минути
1:4
Още един бърз сервис-гейм в актива на чеха, който резервира преимуществото си от пробив. За момента Григор няма отговор на мощните сервиси на международния №65.

Последно обновяване в 13:00 ч. на 09.10

преди 47 минути
1:3
Този път Димитров бе много по-убедителен на собствен сервис и задържа подаването си на 15, с което завоюва първи гейм в срещата.

преди 51 минути
0:3
Мощното сервиране на Меншик продължи с цялостна мощ и той небрежно затвърди пробива.

преди 53 минути
0:2, пробив за Меншик!
Чехът взе първата точка при сервис на Гришо, във втория гейм на срещата. Българинът отговори с ас по диагонала, при който несъзнателно удари едно от децата подаващи топката. Разлира се, българинът незабавно се извини на момчето. Впоследствие се стигна до обстановка 15:40, като Меншик съумя да осъществя втората си точка си точка за пробив и взе равнен задатък в срещата.

преди 57 минути
0:1
Гришо сложи напрегнат младия гений от Чехия в откриващия гейм на срещата, като на два пъти се стигна до дюс. В последна сметка Меншик съумя да задържи подаването си след мощен ас по диагонала.

преди 1 час
Жребият е хвърлен!
Якуб Меншик ще сервира в първия гейм на осминафиналния дуел.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР