Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Алберт

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Алберт
Коментари Харесай

Григор Димитров научи жребия си в Барселона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи против Алберт Рамос-Виньолас или Емилио Гомес във втория кръг на шампионата от сериите ATP 500 в Барселона, който стартира идната седмица. Българинът е подложен под №11 в схемата на шампионата, поради което получава правото да започва присъединяване си непосредствено от втория кръг.

Димитров се намира в долната част на схемата, където са ситуирани още Стефанос Циципас, Яник Синер, Камерън Нори и Алекс Де Минор. Именно Де Минор е най-вероятният конкурент на Гришо в третия кръг, а при вероятно негово елиминиране е вероятен конфликт с Циципас на четвъртфиналите, стига гъркът също да е непогрешим до тази фаза от конкуренцията.

Димитров има обезпечени 20 точки за международната класация и 19 910 евро от наградния фонд. През 2022-а той загуби в третия кръг от Стефанос Циципас (Гърция).

Колкото до възможния противник на Димитров във втория кръг, българската първа ракета води с 2-1 победи в директните конфликти против Рамос-Виньолас, като двамата за последно се срещнаха на шампионата в Чънду през 2016-а, когато успеха отиде на сметката на испанеца със 7:6, 1:6, 7:6. На клей обаче Гришо е съвършен против своя конкурент с две победи от два мача - в Бостад през 2012-а със 7:6, 6:3 и в Монте Карло през 2014-а с 4:6, 6:3, 6:4. В същото време Димитров в никакъв случай до момента не е играл против Емилио Гомес в ATP тура.
 Григор Димитров изигра най-слабия си мач за 2023-та и отпадна в Монте Карло Григор Димитров изигра най-слабия си мач за 2023-та и отпадна в Монте Карло
Иначе, лидер в схемата в Барселона е локалният любим и първенец от предходната година Карлос Алмарас, който ще стартира непосредствено от втория кръг против спечелилия от дуела сред Иля Ивашка и Нуно Боржес. В горната част на схемата са още Каспер Рууд, Франсес Тиафо и Карен Хачанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР