Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу канадеца

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу канадеца
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Шаповалов на старта в Синсинати

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи против канадеца Денис Шаповалов в мача си от първия кръг на шампионата от сериите Мастърс в Синсинати.

Димитров, който е първенец в шампионата от 2017 година, е подложен под №16 в главната скица, само че все пак волята на жребия го изправи против Шаповалов, който е единствено с три позиции зад него в международната класация.

Това ще бъде общо четвърти дуел сред 31-годишния хасковлия и канадеца, като досега Гришо води в директните дуели с 2-1 триумфа.

Последният им дуел обаче беше извоюван от родения в Тел Авив Шаповалов, който се наложи в три сета на Мастърса в Рим през 2020 година.

Ако Григор се оправи с канадския си конкурент, то във втория кръг ще го чака американско затруднение в лицето на Томи Пол или Дженсън Брууксби.

При вероятно класиране за третия кръг пък българинът може да се изправи против международния №1 Даниил Медведев, който го отстрани през 2021 година точно в тази фаза на конкуренцията.

В шампионатът на двойки пък Григор Димитров още веднъж ще сплоти сили с руснака Андрей Рубльов, с който неотдавна играха в Монреал, като даже реализираха победа над настоящите първенци на Уимбълдън Матю Ебдън и Макс Пърсел.

В Синсинати пък техните първи противници ще бъдат британецът Дан Еванс и австралиецът Джон Пиърс.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР