Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има ново голямо предизвикателство

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има ново голямо предизвикателство
Коментари Харесай

Григор срещу Чилич от 12 часа в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има ново огромно предизвикателство през днешния ден. Съперник на хасковлия е седмият в света хърватин Марин Чилич на турниа в Париж. Битката сред двамата е първа на централния корт в зала " Берси ", като се чака да започва в минутите след 12:00 часа на обяд българско време.

Това ще е пети дуел сред двамата на равнище АТР, като към този момент хърватинът води с 3:1 триумфа. Последната им среща беше през 2016 година в Синсинати, когато хърватинът надви на полуфиналите. Малко преди този момент той в профил българина и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Интересното е, че единствената победа на първата ни ракета е от 2015 година точно в зала " Берси " на Мастърса в Париж. Тогава той надвива с два тайбрека, с цел да се класира за 1/16-финалите на шампионата. Първата им среща датира от януари 2014 година, когато Чилич побеждава на 1/8-финалите в Бризбейн.

Победителят от този мач най-вероятно ще срещне на 1/4-финалите Новак Джокович. Новият номер едно в света има привидно лесна задача против непоставения босненец Дамир Джумхур, след което ще срещне или българина, или хърватина.

Чилич е в ужасна форма след US Open. От началото на октомври хърватинът е спечелил единствено два мача в четирите шампионата, в които е взел участие. Той победи единствено Денис Шаповалов на шампионата в Базел, както и Филип Колшрайбер в този момент в Париж. През това време записа загуби в Токио от Ян-Ленард Щруф в първия кръг, Николас Джари в Шанхай във втория и от Мариус Копил в Базел също във втория рунд на конкуренцията.
Междувременно Григор Димитров разяснява наличието на легендата Андре Агаси покрай него в последните седмици. „ Сега е точното време той да пристигна в екипа. Все още няма нищо уговорено и сега работим върху съставянето на график “, разяснява хасковлията. „ Няма по какъв начин да се сетя за по-добър от него във връзка с шерване на мисли и страсти на корта и отвън него. Вярвам, че той е индивидът – минал е през толкоз доста. Има невероятна кариера с толкоз върхове и падения “, сподели още той за Агаси.

Най-добрият ни тенисист разяснява и успеха над Баутиста Агут: " Изиграх добър първи сет, бих споделил най-хубавият ми тази година. Когато във втория сет бях с два брейка задатък, желаех да тествам някои нови неща. “ „ Имаше доста дълги разигравания и ми дава убеденост, когато ги спечелвам “, добави Гришо, който през днешния ден от 12 часа се изправя против хърватина Марин Чилич.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР