Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че ще участва на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че ще участва на
Коментари Харесай

Гришо иска всички да са равни на Уимбълдън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че ще взе участие на третия за годината шампионат от Големия шлем " Уимбъдън ". Организаторите на най-старата и влиятелна конкуренция взеха решение да не позволен състезатели от Русия и Беларус като отговор на войната в Украйна.

От АТП и женската асоциация пък реагираха с новината, че състезателите няма да получават точки за мачовете си в Лондон поради нарушаването на принципита за развопоставеност на играчите, оповестява " Спортал ". Това породи опасения, че огромна част от звездите на професионалния тенис ще бойкотират шампионата.

“Въпреки това, което се случва, считам да вземам участие. Какво мога да ви кажа? От какъвто и ъгъл да погледнете, обстановката е комплицирана. Лично за мен нещата не са ясни. Това е тематика, по която си приказваме в съблекалнята, и тенисистите считат, че всички би трябвало да имат опцията да играят на Уимбълдън. За момента не знам. Трябва да действаме съгласно изискванията ”, съобщи Димитров на конференцията след успеха си над Маркос Хирон с 6:1, 6:1, 6:1 в първия кръг на “Ролан Гарос ”.

Така българинът, който е подложен под номер 18, взе реванш за трагичното си ранно отпадането в Париж преди година от същия противник, когато той се отхвърли поради травма при 6:2, 6:4, 5:7, 0:3, откакто водеше с два сета и 5:1 гейма в третия и пропусна няколко мачбола.

" За мен това беше желан старт, страховит ден, просто няма какво повече да кажа. Играх против него на същия корт преди година, по същото време, в същия ден. Спомените ми не бяха положителни. Но се веселя, че всичко този път мина добре. Тялото ми, настройката, усещах се ужасно. Наслаждавах се на играта, на всяка точка. Бях подготвен ", разяснява Димитров, който във втория кръг ще играе против хърватина Борна Чорич.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР