Най-добрият български тенисист Григор Димитров постави отлично начало на сезона,

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров постави отлично начало на сезона,
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Холгер Руне и спечели втората си титла в Бризбейн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сложи чудесно начало на сезона, откакто завоюва купата на тенис шампионата от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия с награден фонд 661 585 $.

Съперник на втория в схемата Димитров в днешния край бе датчанинът Холгер Руне. Българинът съумя да завоюва финалната борба с 7:6, 6:4 след два часа и 19 минути игра, с цел да завоюва първи трофей от 2017 година насам.

И двамата тенисисти имаха шансове за пробив в първия сет, само че в последна сметка до такива не се стигна и всичко се реши в тайбрек, в който Димитров взе първите три точки и до края опази преднината си, с цел да се наложи със 7:5.

Във втория играта бе още веднъж равностойна, само че топракетата ни направи пробив и поведе с 4:3, а по-късно взе подаването си и дръпна с 5:3. Руне обаче съумя да понижи на 5:4 при собствен сервис. Димитров бе непогрешим и съумя да затвори мача след 6:4.



Григор Димитров бе доста постоянен при подаванията си в целия дуел, като отрази и трите благоприятни условия за пробив, които се откриха пред противника му. Българинът осъществя 28 печеливши удара против едвам 8 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на Руне бе 35/15. Гришо завоюва 17 точки от 26 излизания на мрежата и заби 8 аса, като взе 77 % от точките на първия си сервис.

В австралийския град Димитров за трети път в своята кариера спори за трофея. През 2013 година той загуби финала от Анди Мъри, само че през 2017 година подвигна купата. Така след днешния край Гришо към този момент има две трофеи, колкото има и самият Мъри. Българинът в профил точно британеца на старта на конкуренцията, а по-късно се оправи с Даниел Алтмайер, Ринки Хиджиката и Джордан Томпсън, преди да надделее над лидера в схемата Холгер Руне.



До този миг Димитров и Руне се бяха срещали два пъти, като в първия случай триумфът беше за 20-годишния скандинавец на осминафиналите на Уимбълдън. Няколко месеца по-късно обаче българинът взе своя реванш, побеждавайки в мача им от втория кръг на шампионата от категория АТР 500 в Пекин.

Епизод №3 от съперничеството сред Григор Димитров и Холгер Руне обаче приключи с купа за нашия тенисист.



Димитров игра за 18-и път на край на ATP в кариерата си и завоюва деветата си купа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР