Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото състезание на Австралия.

Българинът, който е №26 в света, загуби с 3:1 сета от Беноа Пер.

Французинът, който е 56 в международната класация, завоюва първите два сета с по 6:4. Григор Димитров взе идващия със 7:6(4), само че отстъпи в четвъртия с 6:7(2) след 3 часа и 19 минути игра.

Ахилесовата пета на 30-годишния българин в срещата беше представянето му при сервисите на Пер. Ударите на 32-годишния французин не бяха доста мощни или неповторимо ориентирани, само че ретурите на Димитров непрестанно отиваха в навън, което очевидно го изнерви. Той постоянно вдигаше обезверено ръце към щаба си, крещеше нервно и не съумя да откри метод да вкарва ретурите си.

В същото време Беноа Пер, който в света на тениса е по-известен със странния си темперамент и изцепките на корта, в сравнение с с успехите, този път беше нетипично спокоен и съумя да отстрани Димитров.

Дори в края на четвъртия сет, когато Пер изглеждаше доста изтощен и имаше компликации в напредването, Гришо не съумя да се възползва. Той безусловно подари успеха на Пер, откакто направи двойна неточност в тайбрека.

Така първата ни ракета отпада във втория кръг на Откритото състезание на Австралия за четвърти път в кариерата си. Миналата година Григор Димитров съумя да доближи до

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР