Най-добрият български тенисист Григор Димитров надви трудно французина Адриан Манарино

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров надви трудно французина Адриан Манарино
Коментари Харесай

Гришо надви французин във Вашингтон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров надделя мъчно французина Адриан Манарино с 6:1, 3:6, 7:5 за малко над 2 часа игра във втория кръг на шампионата от сериите АТП 500 във Вашингтон и се класира за 1/8-финалите. Българинът, който е подложен под №5 в схемата, почиваше в първия кръг и не бе играл от " Уимбълдън " насам.
Българинът завоюва и четвъртия мач против Манарино, на 1/8-финалите ще срещне американеца Себастиан Корда, който отстрани аржентинеца Себастиан Баес с 6:1, 6:4.
Българинът започва с експресен сервис-гейм на нула и незабавно по-късно направи първия пробив в мача, затвърждавайки го за 3:0. Гришо взе още един път подаването на Манарино и след най-оспорвания гейм от началото на срещата поведе с 5:0. Французинът въпреки всичко завоюва един сервис-гейм, след което Димитров се възползва още при първия си сетбол и затвори първата част при 6:1.
Французинът завоюва два, а Григор един гейм на нула при започване на втората част. Четвъртият гейм бе много оспорван, само че въпреки всичко Димитров взе подаването си и изравни за 2:2. Манарино продължи елементарно да взима сервис-геймовете си, до момента в който Гришо надалеч по-трудно взимаше своите подавания. В осмия гейм французинът направи пробив и поведе с 5:3, след което елементарно го затвърди за 6:3 и изравни сетовете в мача.
В решителната трета част Манарино стартира по-добре и стигна до пробив, затвърждавайки го с гейм на нула за 3:1. Гришо обаче съумя да го върне в оспорван осми гейм и изравни за 4:4. След това двамата печелеха подаванията си, а при 6:5 в своя изгода българинът стигна до три мачбола. Гришо завоюва още първия от тях за нов пробив и след 7:5 ликува с успеха.
Григор Димитров единствено два пъти в кариерата си е реализирал повече от една победа в едно издание на шампионата във Вашингтон, а най-хубавото му достижение е четвъртфинал през 2013 година
Водач в схемата на шампионата е руснакът Андрей Рубльов, а в долната половина на схемата, където е и Димитров, водач е полякът Хуберт Хуркач.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР