Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу Жереми Шарди във

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу Жереми Шарди във
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Димитров - Шарди

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза против Жереми Шарди във втория кръг на Мастърса в Монте Карло.

Това ще бъде шеста среща сред двамата на равнище АТП. До момента българинът води с 3:2 триумфа. Интересното е, че 3 от тях са в шампионати от Големия шлем. Двете победи за французина са в първия и последния изигран досега мач в съперничеството им - респективно през 2011 година в първи кръг на "Ролан Гарос " и 2018-та на Мастърса в Маями.

Трите триумфа за Димитров са от първия кръг на Australian Open 2012, 1/8-финалите в Бризбън през 2015-та и втория кръг на US Open 2016-та.

Вчера някогашният №3 в света се оправи с германеца Ян-Ленард Щруф по безапелационен метод, до момента в който роденият в град По, Южна Франция проспа един сет и надви над Александър Бублик с 6:4, 0:6, 7:5.

34-годишният играч е на 53-то място в тазседмичната ранглиста на международната ранглистата, до момента в който хасковлията е 17-ти. Съотношението победи - загуби за Шарди тази година е 11:7, до момента в който при първата ни ракета цифрите са 8:4.

В кариерата си противникът е спечелил една купа и е с върхово достижение от 25-та позиция в ранкинга при 289 победи против 292 провали и 10.1 милиона $, заработени от наградни фондове към днешна дата. Играе с водеща дясна ръка, двурък бекхенд и е висок 188 сантиметра.

Мачът е заложен първи в програмата на Корт №2 и ще стартира броени минути след 12:00 часа българско време. Всичко най-интересно ще можете да наблюдавате онлайн в Gong.bg.

Победителят от дуела ще се изправи против Рафаел Надал или Федерико Делбонис в идната фаза на конкуренцията.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР