Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, говори след успеха си

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, говори след успеха си
Коментари Харесай

Григор Димитров: Постоянството е това, което ми помага. Наслаждавам се на тениса

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, приказва след триумфа си във втория кръг в Австралия над Танаси Кокинакис.

 

Гришо призна, че се любува изцяло на играта и сподели, че постоянството е това нещо, което му оказва помощ.

 

" Кокинакис имаше малко проблеми с хълбока, въпреки това бях въздържан в избрана част от мача. Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по непрекъснат, той се радваше на поддръжката на публиката. За мен беше значимо да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах благоприятни условия за пробив, само че не можех да ги осъществявам. Трябваше да покажа, че мога да съм толерантен ", стартира Димитров.

 

" Постоянството е това, което ми оказва помощ. Екипът ми ми оказва помощ да доближи до това равнище. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че би трябвало да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам травми, че мога да работя, да упражнявам. "  

 

" Нищо не е толкоз положително, нищо не е толкоз неприятно. Опитвам да намеря салдото в живота. Аз съм на стадий в живота, в който мога единствено да се любувам на това, което върша. Независимо дали спечелвам, или изгубвам. Знам, че не ми остава доста време в тениса, който ми даде толкоз доста. Много съм признателен за опцията, която имам - да изляза още един път на корта, да упражнявам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те постоянно ще бъдат тук. Опитвам се да остана положителен доколкото е допустимо ", приключи Димитров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР