Най-добрият български тенисист Григор Димитров (19-ти в ранглистата) загуби четвъртфинала

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров (19-ти в ранглистата) загуби четвъртфинала
Коментари Харесай

Григор Димитров се бори, но загуби от Синер

Най-добрият български тенисист Григор Димитров (19-ти в ранглистата) загуби четвъртфинала на мощния тенис шампионат в Пекин от сериите АТП 500. Димитров претърпя проваляне с 1:2 (4:6, 6:3, 2:6) сета от италианеца и 7-ми в света Яник Синер с 0:2 сета. 
Прочетете още
Двубоят стартира извънредно за българина, който позволи ранен пробив, а Синер съумя да го затвърди и поведе с 2:0 гейма. Не се случи до нови пробиви и Синер поведе с 4:2. Стигна се до 5:3 за Синер и Гришо трябваше да сервира за оставане в сета и съумя да вземе подавеното си на нула - 5:4. Италианецът обаче не сгреши и затвори на собствен сервис първата част след 6:4. 

Във втория сет първата ракета на България започва много по-добре и поведе с 2:1, взимайки и двете си подавания. Стигна се до 3:3 без пробиви и за двамата. Григор съумя да пробие за 5:3 и принуди Синер да играе за оставане в мача. Българинът стигна до два сетбол, само че Синер съумя да ги избави. При третия обаче първата ни ракета не сгреши след 6:3 изравни сетовете и вкара мача в трета решаваща част.

В решителната част Синер проби за 2:0, по-късно се стигна до 5:2, само че италианецът направи още един пробив и след 6:2 затвори мача в своя изгода.

Григор завоюва 90 точки от ранглистата и 99 560 $ от наградния фонд. 

Синер си обезпечи най-малко 180 точки за ранглистата и 194 860 $ от наградния фонд. Италианецът ще играе в полуфиналите против испанеца Карлос Алкарас, който се оправи с 2:0 сета против норвежеца Каспер Рууд. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР