Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, даде интервю пред сайта

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, даде интервю пред сайта
Коментари Харесай

Гришо: Имал съм по-силни години, но нямам право да се оплаквам от нищо

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, даде изявление пред уеб страницата на ATP, в което направи разбор на миналата година и очерта задачите си за новия сезон.

„ Имал съм по-добри години, само че нямам право да се окайвам. Смятам, че можех да имам по-добри резултати на някои шампионати. Много благополучен съм, че се борих. Опитвам да навляза в темп. Последните 3-4 месеца бяха тежки, с травма в крайници и неща, за които трябваше да се погрижа “, разяснява пред ATP някогашният №3 в света.

Българинът ще приключи годината под №28, което е и позицията, на която започва 2022-а година. Той записа 26 победи по отношение на 22 провали като доближи до три полуфинала в Тура. През сезона Димитров имаше проблеми с травми, които му попречиха да направи повече на някои от значимите шампионати.

„ Сега усещам добре тялото си, което е доста добра вест. Дори възнамерявам по-ранен старт на предсезонната си подготовка и да навляза добре в 2023-а “.

В изявлението, записано по време на „ Мастърс “-а в Париж, Григор приказва за идната в оня миг отмора.

„ Определено нуждая се от отмора, да си направя изводите за годината и доста други неща, върху които работя във връзка с тялото си, играта си и по този начин нататък “.

„ Търся това, което мога да подобря. Това е всичко, което желая – да се усъвършенствам. Имам към този момент направени 13 предсезонни подготовки, тъй че знам какво би трябвало да се прави. Винаги обичам да проучвам с екипа си и да планираме каква е задачата ни този път, каква е задачата ни за четирите, петте седмици и може би да изпробваме нови неща “.

В момента Димитров е в Дубай, където в дните преди Коледа го чака присъединяване на отборния показателен шампионат World Tennis League. Впоследствие на 25 декември той отпътува за Австралия, където на 29 декември стартира присъединяване на България в United Cup.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР