Най-добрият български спринтьор Александър Николов остана на 56-о място в

...
Най-добрият български спринтьор Александър Николов остана на 56-о място в
Коментари Харесай

Александър Николов остана 56-и на 50 метра свободен стил, Голомеев с трето време

Най-добрият български спринтьор Александър Николов остана на 56-о място в сериите на 50 метра свободен жанр на международното състезание по плуване в Будапеща.

Той приключи на трето място в шестата серия, само че това не се оказа задоволително, с цел да се класира на полуфиналите. Времето на Николов беше 23.08 секунди.

Най-добър в сериите беше бразилецът Бруно Фратус, който финишира с 21.51 секунди. Втори зад него стана новият крал на 100-те метра Кейлъб Дресел от Съединени американски щати. Американецът влиза в полуфиналите с 21.61 секунди, откакто завоюва 11-ата серия.

Трети резултат даде Кристиан Голомеев, който се състезава за Гърция. Синът на именития Цветан Голомеев беше доста покрай Дресел в серията с 21.69. Роденият във Велинград плувец изпревари най-хубавият австралийски кроулист Камерън Макевой.

Напред предстоящо продължава и международният рекордьор от ерата на полиуретановите костюми Сезар Сиело Фильо. Бразилецът даде равно време 21.99 с бронзовия медалист в дисциплината от Рио 2016 Нейтън Ейдриън.

Николов се показа по-добре в дисциплината 100 метра, в която приключи на 46-о място. Николов е първият българин, който слезе под 50 секунди в класиката на плуването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР