Най-добрият български слаломист Алберт Попов направи нов силен старт за

...
Най-добрият български слаломист Алберт Попов направи нов силен старт за
Коментари Харесай

Алберт Попов с много престижно класиране в Мадона ди Кампиль...

Най-добрият български слаломист Алберт Попов направи нов мощен старт за Световната купа. 25-годишният софиянец приключи на 10-ото място в нощния слалом в италианския курорт Мадона ди Кампильо. Така той усъвършенства представянето си на тази писта, откакто предходното му най-хубаво класиране бе 11-о място. Освен това той прибави и нови 26 точки в актива си и към този момент има общо 50 след първите два старта за сезона.

Попов бе 9-и след първия манш, като изоставаше на 0,82 секунди от водача Лукас Бротен. Във втория манш Аби започва мощно и се движеше " в зелено " от самото начало на спускането си, само че на финала силите наподобява го напуснаха и той натрупа пасив от 0,41 секунди от водача досега Марко Шварц, което му отреди 4-тата позиция във краткотрайното класиране. Впоследствие още 6 състезатели се подредиха пред него и по този начин той приключи 10-и с време от 1:38,87 минути от двата манша.

Вторият български национал Камен Златков зае 46-а позиция с 51.85 секунди. Така той не съумя да се класира за втория манш.

Изненадващо успеха отиде на сметката на швейцареца Даниел Юл. Той бе 4-ти след първия манш, само че във втория направи извънредно бързо втурване по трасето и съумя да даде най-хубаво общо време от 1:37,67 минути. По този метод 29-годишният скиор записа третата си победа в Мадона ди Кампильо и първа от две години насам за Световната купа. Втори остана Хенрик Кристоферсен, който приключи на 8 стотни от спечелилия, а третото място бе за Линус Щрасер, който остана на 18 стотни зад Юл. Лидерът след първия манш Лукас Бротен не съумя да направи задоволително добър втори манш и остана на 4-тото място в крайното класиране с закъснение от 27 стотни.

Слаломът ще се запомни и с следващото отпадане на олимпийския първенец Клеман Ноел, който не съумя да приключи втория манш, както и със злополучното отпадане на Йоханес Щролц, който се движеше доста добре по трасето, само че настъпи откачен прът, загуби равновесие и не съумя да продължи спускането си.

След този старт водач за дребната купа в слалома е Лукас Бротен със 150 точки, пред Даниел Юл със 136 и Мануел Фелер със 125. Алберт Попов е на 11-тото място с 50 точки.

За Големия бистър глобус лидер е Марко Одермат със 796 точки, пред Александър Омод Килде с 525 и Хенрик Кристоферсен с 385 точки досега. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР