Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски се класира за финалите на

...
Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски се класира за финалите на
Коментари Харесай

Отлично начало за България и Владимир Зографски в Пекин

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски се класира за финалите на естествена шанца на Олимпийските игри в Пекин.
В квалификациите родният представител записа скок от 97.5 метра и с 99.7 точки откри място в утрешния край в конкуренцията.

Преди скока си Владимир Зографски трябваше да напусне " масата " за старт, поради вятъра в комплекса в Джъндзякоу.

Силният ентусиазъм накара уредниците да забавят скока на българина с към минута, само че това не попречи на положителното му показване.

Той финишира 13-и в крайното класиране, което е сериозен триумф, защото от 53 състезатели 50 не престават напред в надпреварата на естествената шанца.

Финалът в дисциплината е на следващия ден (6 февруари) от 13:00 часа наше време и ще бъде предаван непосредствено по Българска национална телевизия.

„ Надявам се на следващия ден да е по-добре, позволих няколко неточности, само че това е подготовка, на следващия ден е огромният ден. Забавянето преди скока не бих споделил, че ми пречи, аз виждам да се съсредоточвам за това какво ми престои. По-лошо е, в случай че се наложи да чакаш на тези температури “, показа Зографски пред Българска национална телевизия след квалификацията.

„ Олимпийските игри са най-големият зимен конгрес, всичко е на доста високо равнище, на мен ми харесва тук, бих споделил по-добре от предходните две, на които съм взел участие “, добави той и бе запитан за неудобството от провеждането на проби срещу COVID-19 всеки ден.

„ На Световната купа също имаме всеки ден проби, тъй че може да се каже, че към този момент сме привикнали. Ако желаеме да подобрим класирането от последната Олимпиада, ще би трябвало да създадем усъвършенствания “, показа още Зографски.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР