Най-добрият български състезател по ски-скок Владимир Зографски се надява на

...
Най-добрият български състезател по ски-скок Владимир Зографски се надява на
Коментари Харесай

Зографски: Надявам се в ПьонгЧанг да подобря класирането си от предишната олимпиада

Най-добрият български играч по ски-скок Владимир Зографски се надява на олимпийските игри в ПьонгЧанг да усъвършенства класирането си от предходната олимпиада в Сочи 2014. Зографски пътува за Република Корея довечера, а присъединяване му стартира ден преди церемонията по откриването на олимпиадата - 8 февруари.

" Чувствам се квалифициран. Надявам се да направя два положителни скока и да подобря резултата си от предходната олимпиада. Искам да направя едно почтено показване ", сподели Зографски на конференция през днешния ден. Българинът добави, че не е доста удовлетворен от показаното в стартовете за Световната купа този сезон.

" От сезона не съм доста удовлетворен, тъй като съм кадърен на повече. Тествахме доста неща, екипировка и в този момент сме подготвени за един добър резултат в ПьонгЧанг ", добави Зографски. Той разкри, че е скачал на шанцата в ПьонгЧанг, която се приближава до някои европейски шанци. Владимир Зографски желае да взе участие и на трета олимпиада, тъй като вижда капацитет в себе си.

" Не бих желал да товаря никой с упования. Владимир постоянно е получавал поддръжката на ММС и на БФСки, тъй като има капацитет. Той е квалифициран за почтено показване на олимпийските игри ", разяснява Захари Сотиров, шеф направление сноуборд и ски скок към БФСки. От 1 юни предходната година Зографски работи с нов треньор. Той е словенецът Матиаш Зупан, сребърен медалист в отборния ски скок от Олимпиадата в Калгари 1988.

" Щастлив съм, че съм тук през днешния ден. Започнахме сезона с Владимир може би малко късно, защото имаше някои неща, които трябваше да нагодим. Той е в доста добра физическа форма, само че ни трябваше време, с цел да свикнем с връзката между тях. Работим малко повече за жанр и техника. Трябваше да подобрим навиците му по отношение на самите скокове ", разяснява словенецът.

Според него, място в покрай 20-о ще бъде най-хубавото класиране на Зографски на олимпийските игри. " Може би чакахме по-добри резултати на Световната купа, само че този миг с нагаждането беше малко по-труден. Той има класирания към 30-о - 40-о място, само че има и към 20-о място в квалификации. Подобно класиране би било най-хубаво за него на олимпиадата ", добави Матиаш Зупан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР