Най-добрият български саботаж Григор Димитров отново отстъпи на Даниил Медведев

...
Най-добрият български саботаж Григор Димитров отново отстъпи на Даниил Медведев
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби от Даниил Медведев във Виена

Най-добрият български бойкот Григор Димитров още веднъж отстъпи на Даниил Медведев и отпадна на осминафиналите на шампионата от сериите АТП 500 във Виена след загуба с 6:3, 2:6, 4:6. С тази си загуба Гришо ще загуби 135 точки за международната ранглистата, откакто през предишния сезон доближи до полуфиналната фаза на шампионата, когато още веднъж отпадна от руснака, написа Dsport.

Това бе загуба номер 6 за Димитров от Медведев, както и трета поредна. Цялостно може да се каже, че руснакът е една от по-големите „ черни котки “ в кариерата на Димитров

Григор стартира чудесно дуела, като проби още в третия гейм за 2:1. Впоследствие нашият тенисист затвърди отличните усещания и завоюва идващите си два сервис гейма на 0 за 4:2. Слабата игра на Медведев бе показана и при идващото му подаване, което в последна сметка още веднъж бе изгубено, с което Димитров поведе с 5:2. Българинът имаше късмет да затвори сета със сервис, само че на собствен ред позволи пробив. Все отново, Гришо съумя да завоюва частта при 6:3 след трети брейк в сета за него.

Руснакът усети, че може бързо да се спомине с шанса да отбрани купата си във Виена, която завоюва преди година, в случай че продължава със слабата си игра, и внезапно увеличи равнището на представянето си. Медведев проби още в първия гейм на втората част при първия си късмет за брейк. От друга страна, поставеният под номер 1 в схемата печелеше методично подаванията си, до момента в който не се стигна до 5-ия гейм в сета и нов пробив за Медведев – 4:1. До края на частта Григор прибави още един гейм към своята сметка, само че загуби с 2:6.

По този метод оспорваният дуел влезе в трети сет, в който си личеше, че и двамата са надалеч по-внимателни на собствен сервис. Все отново, до 4-ия гейм и двамата позволиха по една точка за пробив, само че съумяха да защитят подаванията си. Григор завоюва доста значим за увереността му до края на мача сервис гейм при 3:3, когато се наложи да избавя още две точки за пробив.

При идващото подаване на Димитров Медведев завоюва първите 3 точки, до които руснакът стигна с самообладание при дълги разигравания и непредизвикани неточности от страна на нашия тенисист. Вследствие на пасивната си позиция в гейма и по-активната такава на Медведев, Димитров още веднъж сгреши при първия късмет за пробив на съперника. Така руснакът стигна до нов значим за изхода на дуела гейм, а при подаването си за мача Медведев бе съвсем непогрешим, печелейки на 30. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР