Най-добрият български джудист в категория до 81 килограма Ивайло Иванов

...
Най-добрият български джудист в категория до 81 килограма Ивайло Иванов
Коментари Харесай

Шапки долу! Наш джудист взе златото, би световен шампион

Най-добрият български джудист в категория до 81 кг Ивайло Иванов сграбчи златото на шампионата от сериите Гран При в Хага. Състезателят от Монтана преодоля по пътя си към купата международен първенец, а на финала възпитаникът на пловдивския експерт Атанас Герчев се оправи с бурно подкрепяния от домакините Фран Де Вит.

Мачът не стартира по най-хубавия метод за българина, който беше разкървавен малко след втората минута на битката и се наложи малко спиране, с цел да бъде превързан. Малко по-късно противникът му записа вадзари и поведе в мача. Иванов обаче се бори до последно и три секунди преди края реализира гръмък ипон, с който си обезпечи златния орден, написа sportal.bg.



Успехът на Иванов в Хага беше още по-ценен, защото по пътя към златото той победи международния първенец от Баку 2018 Саеид Молаей (Египет), който има и бронзово отличие от планетарния конгрес през предходната година. Иванов стигна до триумф над именития си противник, откакто срещата се реши със “златна точка ”. В постоянното време двамата джудисти не си означиха точки, а египтянинът получи и две санкции (шидо).

Сребърният медалист в категория до 60 кг от последните две европейски шампионати по джудо Янислав Герчев и Валентин Алипиев позволиха провали в първия кръг. Пловдивчанинът Герчев беше равносилен на представителя на Монголия Амартушвин Дашдава, само че срещата се реши със “златна точка ”, откакто противникът на българина реализира вадзари в спомагателното време.  Другият роден представител в тази категория Валентин Алипиев загуби с ипон от холандеца Торнике Цякадоеа в първия кръг. / 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР