Най-добрият български боксьор в последните над 10 години Кубрат Пулев

...
Най-добрият български боксьор в последните над 10 години Кубрат Пулев
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Завръщам се срещу силен съперник

Най-добрият български боксьор в последните над 10 години Кубрат Пулев навърши 40 години. По този мотив той си направи къса равносметка за постигнатото и насочи взор към бъдещето. Пред сътрудниците от Boec.bg Кобрата увери своите почитатели, че няма планове да се отхвърля, а в противен случай, ще гони международната купа в тежка категория. Пулев разкри също, че скоро ще се завърне на кръга против мощен и рисков съперник.

Кубрат, цветущ рожден ден! Казват, че 40 години не се честват, само че все пак – по какъв начин си в този празничен за теб ден?
– Супер. Чувствам се чудесно. Единствено не ми харесва цифрата по какъв начин седи, само че няма по какъв начин. Да, за мен тя си е единствено една цифра, само че все пак си давам сметка, че към този момент е друга.

Ако би трябвало да направиш равносметка, удовлетворен ли си от постигнатото?
– Да, като цяло съм удовлетворен. Имаше някои неща, които можеха и по-добре да се развият, само че несъмнено съм удовлетворен. Предполагам, че още занапред има хубави неща, които предстоят да ми се случат.

Ако върнеш времето, да речем 20 години обратно, вярвал ли си, че можеш да стигнеш до тук?
– Не, изрично. Не съм и предполагал. Тогава бяха други времена, по различен метод разсъждавах и човек не се замисля за тези неща. Със сигурност съм удовлетворен и няма да спра дотук. Ще продължа да се развъртвам, в това съм уверен.

Има ли още накъде?
– Разбира се, има още доста накъде. Кубрат Пулев има голям капацитет. Няма предел пред мен. Мога да се развия още и да надградя, по отношение на постигнатото.

На какво отдаваш тези два мача за международна купа, до които доближи? Нещо, което нито един различен български боксьор не бе правил преди теб. На дебелоглав, гений, работа…
– На композиция от доста детайли. Талант, неизменност, религия, освен това в същинския смисъл на думата, не става въпрос за клишета. Много религия, гений, труд и неизменност, ограничения. Нещата се свързани. Отдал съм доста време, с цел да стигна дотук. И това е най-ценното – времето и любовта, с която съм правил всичко това.

Чувстваш ли се до известна степен и късметлия, тъй като имаме и други боксьори, които са надарени и работливи, само че не са достигнали до там, където ти съумя?
– Най-вероятно има висша мощ, която подрежда нещата. Смятам, че този шанс си го дърпаме ние. Когато човек има предпочитание и самичък си помогне, с цел да си подреди по този начин вибрациите, че да му се получат нещата, ние на това му споделяме шанс. Сигурно доста от нас не си дават сметка, само че това е тъкмо по този начин. Ключът е любовта към нещата, във всичко, което човек дава и се влага.

Заяви и след двата мача – с Кличко и Джошуа, че доста те е гняв за техния процес. Сега, като е отминало времето, още ли усещаш по този метод нещата?
– Винаги ще ме е гняв. В този миг съм бил на такова равнище и по един или различен метод, не съм съумял. А аз съм човек, който обича да довежда нещата до сполучлив край, без значение по какъв начин. Но очевидно в съответния миг съм подхванал неверна тактика, с цел да реализира триумфа. В последна сметка, не един път съм казвал, че аз от самото начало пробивам път, не ходя по отъпкана пътека. Сам проправям пътя на българския бокс на професионалния кръг. Не е елементарно. Да правиш това самичък, без поддръжка, в действителност не е по никакъв начин елементарно. Но това е част от нещата, заради които не съм съумял на самия край.

Каза, че 40 не ти харесва по какъв начин наподобява като цифра. На фона на сериозния опит, който натрупа и тези две провали, вярваш ли към момента, че трети късмет е допустимо да се открие пред теб?
– Напълно, за какво не?! Всичко е въпрос на предпочитание и на всички тези качества, които съм натрупал. Вярвам, че може да се получи.

В този ред на мисли, по кое време ще те забележим още веднъж на кръга?
– Тази година ще е. Чаках да отмине травмата на рамото, която получих, а тя към този момент е съвсем отшумяла. Така че ще се съсредоточвам върху идващия мач.

Директно в дълбоките води, със съществено име?
– Да, няма по какъв начин от нулата. Затова намачках толкоз боксьори през годините. Сериозно име ще е, само че ще забележим.

Как ти се коства тежката категория в този момент? Ще го има ли конфликта на Джошуа и Фюри?
– Предполагам, че ще го създадат. Ще съумеят да го провеждат, не е толкоз мъчно. Категорията е доста забавна.

Видяхме много противоречив мач на Паркър с Чисора…
– Много, в действителност доста противоречив. Доста е забавно, пробват се да се върнат Анди Руис, Уайлдър. Всеки от тях е евентуален първенец. В това число и Кубрат Пулев от България!

Последно, какво си пожелаваш на рождения ден?
– Да сбъдна фантазията си – да осъществявам най-големия триумф и да печеля международната купа. Заедно с това желая и 3-4, може и пет деца. Голямо и крепко семейство.

Пожелаваме ти го и ние.
– Благодаря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР