Най-добрият български баскетболист Александър Везенков прибави поредно отличие към вече

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков прибави поредно отличие към вече
Коментари Харесай

Везенков е носител на Спортен икар за 2022 г.

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков прибави следващо отличие към към този момент богатата си визитка. Лидерът на клубния Олимпиакос и националния тим на България завоюва премията Спортен икар за 2022 година. Това се случи на специфична конференция в Пресклуб “България ”. Награждаването ще се организира на 15 декември от 11:00 часа в столичен хотел.

Везенков изпрати най-силната година в професионалната си кариера, в която се утвърди като един от най-хубавите баскетболисти в европейския хайлайф. Звездата на Олимпиакос направи свръхестествен клубен сезон 2021/22 с гръцкия гранд, в който бе определен в Идеалната петица на Евролигата, бе почетен с наградата за най-полезен състезател на гръцкото състезание, завоюва дубъл в Гърция и изведе тима си до присъединяване във Финалната четворка на най-комерсиалния шампионат на Стария континент. През сегашния сезон пък Везенков е любимец №1 за премията за MVP в Евролигата, като сега води самостоятелните ранглисти за коефициент на полза и за битки, като в същото време е на второ място при най-хубавите изпълнители.
 Везенков още веднъж бе огромният коз на Олимпиакос в свирепото дерби с ПАО Везенков още веднъж бе огромният коз на Олимпиакос в свирепото дерби с ПАО
Везенков заблестя и на ЕвроБаскет 2022, като малко не му доближи да класира България за елиминационната фаза на шампионата. 27-годишното крило записа междинни индикатори от 26.8 точки и 12.2 битки на шампионата, като изпревари суперзвезди като Лука Дончич, Никола Йокич и Янис Адетокунбо в самостоятелните статистически категории.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР