Най-добрите сладкари в България ще мерят сили, като извайват тракийски

...
Най-добрите сладкари в България ще мерят сили, като извайват тракийски
Коментари Харесай

Най-добрите сладкари в България ще леят съкровища от шоколад

Най-добрите сладкари в България ще мерят сили, като извайват тракийски съкровища от злато. Зрелищното, пък и вкусно съревнование, е част от борбата за Кулинарната купа на България. Надпреварата, която ще ви сервира меню от пикантни надпревари в разнообразни категории, ще се организира във втора плата на пловдивския панаир на 20 и 21 април. Топ готвачите на България се събират в града под тепетата по самодейност на Българска асоциация на професионалните готвачи в партньорство с МЕТРО България. Пловдивчани ще могат да видят онлайн в 11-ото издание на надпреварата известни майстори на кулинарията като Андре Токев и Иван Манчев, и доста други. Атмосферата в боксовете на купата по нищо няма да отстъпва на придобилите известност телевизионни формати, само че посетителите ще имат преимуществото да усетят онлайн духа на конкуренцията в отборната категория и самостоятелните дисциплини.

Най-добрите резултати от първия ден ще се класират за втори кръг: „ Черна Кутия ”. Организаторите ще дават на тимовете „ черни кутии “. Всяка кутия ще съдържа идентичен подбор и количество артикули, създавайки равни условия за всички участници. Организаторите ще разгласят тематиката и продуктите при пускане на финалната дисциплинираност. Те ще бъдат оценени по следните критерии – усет, визия, ефикасното потребление на съставките, балансираност на менюто, автентичност, употребявани кулинарни умения и техники.

В отборното показване тематиката е „ Иновация – трактовка на известни френски ястия “. При самостоятелната битка за купата „ Най-добър готвач на 2018 “ участниците ще би трябвало да покажат най-хубавото в „ Модрена класика – българска история “. Претендентите за купата „ Най-добър сладкар на България “ ще би трябвало да изваят от шоколад и сметана известни предмети от тракийски златни съкровища в тематиката „ България-Люлка на цивилизацията ”.

Следобед на 21 април ще станат ясни огромните спечелили в надпреварите „ Готвач на България “, „ МЕТРО Кулинарен тим на България “, „ Сладкар на България “, „ Млад готвач “ и други дисциплини свързани с умения за филетиране на риба, подготвяне на телешо, пица и паста. Кулинарните гении на България от учебните заведения по туризъм ще се надпреварват за купата „ Млад готвач на България “.

Ще ври и кипи и на Амфитеатъра на МЕТРО България в палата 2, където гостите на събитето ще могат да видят презентации от топ готвачи като Георги Бойковски, именитите ни сладкари Ради Стамболов и Боби Екзархов, ще надникнат в тайните на китайската кухня с Ян Синг от Хонг Конг и ще се срещнат с уменията на Галин Захариев, притежател на призови места от надпревари по пица класик и пица акробатика. Шеф-готвачът на кулинарната МЕТРО Академия Юри Велев и помощникът му Веселин Дойков ще изненадат феновете с неповторими ястия и десерти, а дегустациите на вино, прясна паста и други ще държат гостите в кулинарен съспенс през двата дни на МЕТРО амфитеатъра. Специално встъпление в света на био и крафт бирите ще направи Стойчо Пампов, създадател на най-популярния български крафт бирен бранд „ Ромбус “.

Програма – „ Презентации и дегустации “ – МЕТРО Зона,

Плата №2, Пловдивски панаир, 20 – 21 април

 

Петък, 20 април – Презентации и дегустации - МЕТРО Зона:

11:30 ч. МЕТРО ЗОНА – Дегустация – „ Многокомпоненнтен био десерт “, презентатор: Веселин Дойков, МЕТРО Академия (съобразено е с часа на откриването)

12:45 ч. МЕТРО ЗОНА – Презентация: „ Въведение в китайската кухня “, преподавател: Ян Синг, Хонг Конг

14:00 ч. МЕТРО ЗОНА – Дегустация – „ Био и крафт бири “, презентатор: Стойчо Пампов, Ромбус

15:00 ч. МЕТРО ЗОНА – Презентация: „ Пица “, преподавател: Галин Захариев, притежател на 2-ри места в Национална Кулинарна купа 2016, в категория Пица Класик и Пица Акробатика

 

Събота, 21 април - Презентации и дегустации - МЕТРО Зона:

11:00 ч. МЕТРО ЗОНА –  Презентация: „ Модерна българска кухня – предишното среща бъдещето “, преподавател: Жоро Бойковски

12:00 ч. МЕТРО ЗОНА – Дегустация – „ Прясна Паста и Вино “, презентатори:  Юри ВЕЛЕВ, МЕТРО Академия  и Марина Митова, МЕТРО

13:30 ч. МЕТРО ЗОНА – Презентация „ Сладкарски трансформации 2018 “, лектори: Ради Стамболов, Боби Екзархов

 

15:40 ч. – Церемония по награждаване на спечелилите в Национална Кулинарна Купа 2018 година

 

Пълна стратегия на Национална кулинарна купа на България 2-18 можете да намерите тук!

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР