Най-добрите състезатели по спортна акробатика са заявили участие в Световната

...
Най-добрите състезатели по спортна акробатика са заявили участие в Световната
Коментари Харесай

Елитът на спортната акробатика идва за Световната купа в София

Най-добрите състезатели по спортна акробатика са декларирали присъединяване в Световната купа за мъже и дами, която ще се организира в София от 23 до 25 април. Това е първото огромно съревнование в този спорт след спирането от година и половина поради пандемията от COVID-19. 170 спортисти от 11 страни (Русия, Украйна, Казахстан, Израел, Германия, Франция, Испания, Беларус, Белгия и Азербайджан) ще си оспорват оценките в другите типове.

В конкуренцията България ще има представители в два от тях. При смесените двойки на квадрата в "Асикс Арена " ще излязат двукратната олимпийска шампионка за младежи Мариела Костадинова и нейният сътрудник Теодор Великов. В категорията тройки ще разчитаме на Анна Янкова, Йоана Джунева и Антоанета Манасиева.

"Очаквахме декларираните участници да са малко. За наслада, тези наши опасания не се оправдаха. Повечето от страните декларирали присъединяване са изявени в нашия спорт - потвърдили са се със своите експерти, имат състезатели, които са многократни медалисти от международни и европейски шампионати. Русия идва с четворка мъже, смесена двойка и женска двойка, които са международни и европейски първенци от младежи до мъже и дами. Мъжката двойка на Германия е златен медалист от последните Европейски игри в Минск. Женската тройка на Белгия също са е нееднократен международен и европейски първенец. Видовете на Израел също са едни от най-хубавите - в последните години те непроменяемо в призовата тройка на огромни шампионати. Мога да кажа, че в действителност международният хайлайф идва в София и то за първи път след такова огромно спиране. С неспокойствие чакаме да го забележим. Да забележим на какво равнище са всички и на какво равнище сме ние ", показа генералният секретар на БФ Акробатика Недко Костадинов и добави:

"България ще има представители в два от типовете. За страдание едното от девойките в женската ни тройката е с травма, има скъсани връзки на коляното. Въпреки това, те ще вземат участие, тъй като разчитаме на тях. Лекарите са безапелационни, че тя би могла да издържи, както тази международна купа, по този начин и международното състезание. Операция може да се направи след тези надпревари. При смесената двойка, също имаме леки травми, само че и те ще вземат участие ", добави Костадинов.

Успоредно със международната купа в "Асикс Арена " ще се организира и интернационален шампионат за по-малките възрастови групи. В него поръчки за присъединяване са подали над 180 състезатели от 11 страни.

Световната купа в София ще се организира с поддръжката на Министерството на младежта и спорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР