Най-добрите млади цветари от цялата страна ще мерят сили в

...
Най-добрите млади цветари от цялата страна ще мерят сили в
Коментари Харесай

Най-добрите млади цветари ще мерят сили в Бургас

Най-добрите млади цветари от цялата страна ще мерят сили в Бургас. Тази година ПГСАГ " Кольо Фичето " - Бургас е хазаин на Национално съревнование по озеленяване и цветарство, което ще се организира в границите на форума " Флора Бургас " - от 28 до 30 април в Експозиционен център " Флора ". Състезанието се провежда от МОН с партньорството на Община Бургас и се организира на ротационен принцип с домакини разнообразни градове. Специалността " Парково строителство и озеленяване " е обичайната за професионалната гимназия, голям брой възпитаници от тази компетентност са били носители на награди от разнообразни професионални конгреси, по тази причина тази година хазаин е бургаската гимназия.

В Националното съревнование ще вземат участие 18 тима от цялата страна. ПГСАГ " Кольо Фичето " ще бъде показан от спечелилите в учебния кръг - тим от 11е клас в състав Кристиана Мечева, Росица Йорданова, Емануела Георгиева, с началник - ландшафтен проектант Емилия Праматарова. Това е първото съревнование в България, в което ще вземат участие и деца със специфични просветителни потребности - 6 тима. Отборите на учениците със СОП ще се състезават в две посоки - букет микс и аранжировка в кутия. Всички останали тимове би трябвало да покрият четири категории - украшение от цветя, кошница, бутиков букет и букет микс.

На 28 април е техническата конференция за участниците в надпреварата, а същинската конкуренция ще стартира от 11 ч. на Флората. Оценяването е до 18 ч., а в 20.00 ще бъдат оповестени имената на спечелилите.

В рамките на " Флора Бургас " учениците от специалността " Парково строителство и озеленяване " под управлението на л.арх. Томас Ахчиян ще проведат и своята обичайната акция " Дари капачка, избави живот ". Тя започва през 2016 година за закупуване на належащо съоръжение за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Всеки, който има капачки за преработване, може да ги донесе в събота, 30 април от 10 до 17 ч. на Флората, а уредниците дават обещание изненади за всички, които предадат капачки.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР