Най-добрите и най-скъпите стриди в света произхождат от различни региони.

...
Най-добрите и най-скъпите стриди в света произхождат от различни региони.
Коментари Харесай

Най-скъпите стриди в света

Най-добрите и най-скъпите стриди в света произлизат от разнообразни райони . Въпреки че цените зависят от сезона и наличностите, тези пет типа стриди постоянно са в челните позиции.

Обикновено стридите се свързват с първокласна вечеря . Високите им цени се дължат на сезонната наличност, на далечните им източници в моретата на Австралия, Франция или Северна Америка, както и на дългия им интервал на развъждане. Въпреки това има някои типове стриди, които се отличават от останалите. Ако към този момент сте опитвали и обичате пресни стриди, не забравяйте да опитате тези първокласни типове, когато имате опция.

 enlightened Стридите Bluff се срещат в дребен воден басейн в Нова Зеландия, по-специално сред град Bluff и остров Стюарт, от март до август. Тъй като е невероятно да се отглеждат на друго място, те могат да бъдат уловени единствено в дивата природа. Това оправдава високата им цена. Познати като " Bluffies ", те се разказват като месести, мощно солени и леко сладки.

 enlightened Стридите Belon се събират в река Belon във Франция. Въпреки че в предишното тези миди са били много редки, възходящото търсене през последните няколко години ги направи по-широко налични в изисканите заведения за хранене. Обикновено се отбелязва, че опитващите за първи път би трябвало да са изцяло свободни от предубеждения, защото е известно, че те имат ясно изразен меден усет с нотки на лешник. Може да се влюбите във усета им или да го намразите вечно.

 enlightened Откакто семената от стриди Kumamoto са пристигнали в Съединени американски щати, тяхната известност единствено нараства. Първоначално тези скъпи стриди са били събирани в префектура Кумамото и са били известни с дългия си интервал на развъждане. Стридите " Куми " са леко солени, кремообразни и със сладостен, маслен свършек.

 enlightened Стридите Coffin Bay , които се срещат в Австралия, са известни като едни от най-хубавите стриди поради сладко-соления и внимателен усет. Спокойната вода в залива е удобна среда за развиване на текстурата и сладостта на мидите.

 enlightened Fine de Claire е постоянно срещана стрида в няколко ресторанта за изискана кухня и това е по този начин, тъй като те са по-лесни за консумация. С по-постно месо и по-мек усет, тази първокласна стока се добива най-вече в Марен, Франция.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР