Най-добрите фотографии ще бъдат изложени в Русе и София 630

...
Най-добрите фотографии ще бъдат изложени в Русе и София 630
Коментари Харесай

630 снимки се състезават във фотоконкурса на МРРБ за река Дунав

Най-добрите фотографии ще бъдат изложени в Русе и София

630 фотоси, направени по поречието на Дунав, се състезават във фотоконкурса на Министерството на районното развиване и благоустройството „ Една река – десетки божествен кътчета “. Те бяха получени в интервала от 3 май до 15 юни на електронната поща на министерството и в този момент следва да бъдат определени най-хубавите от тях. Инициативата е отдадена на Международния ден на р. Дунав, който се отбелязва на 29 юни.

В състезанието се включиха над 200 души. Повечето от тях са изпратили по няколко фотоси - красиви пейзажи, исторически и естествени забележителности, снимани през другите сезони на годината. Нощни фрагменти или направени с дрон, както и подводни снимки. Най-много са от поданици на Русе, следвани от Видин, София, Козлодуй, Свищов, Силистра, Плевен и Оряхово. Снимки са получени даже от Велико Търново и Етрополе. Най-младият участник в конкуренцията е на 11 години, а най-възрастният – на 72 години.

Конкурсът цели да разпространява естествените хубости на Дунав и да подтиква развиването на туризма. Най-добрите 12 фотоси ще станат част от галерия, която ще бъде открита в Русе от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на 29 юни, когато с разнообразни начинания в града по традиция се означи интернационалният ден на реката. За фотографиите на първо, второ и трето място ще има атрактивни награди. Подготвени са и доста поощрителни награди.

Някои от фотосите ще бъдат изложени на „ Моста на влюбените “ в София през октомври в експозиция, която ще е част от заключителното събитие за Българското председателство на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район - Седмия годишен конгрес и срещата на министрите с сектор туризъм. Акценти на форума са районният туризъм като генератор за стопански напредък и основен фактор за справяне с екологичните, социално-икономическите и демографските провокации, както и културното завещание в политиките на Европейски Съюз като запас за стабилно развиване.

Победителите в състезанието ще бъдат известени посредством предоставените от тях контакти, а премиите ще бъдат връчени при разкриване на изложбата в Русе или ще се изпратят по пощата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР