Най-добрите български ученици по лингвистика отново направиха силно представяне на

...
Най-добрите български ученици по лингвистика отново направиха силно представяне на
Коментари Харесай

Българските олимпийци по лингвистика с ново силно представяне на световната сцена и 6 медала - Булевард България

Най-добрите български възпитаници по филология още веднъж направиха мощно показване на международната сцена, завръщайки се в България преди броени дни с 6 медала - 1 сребърен и 5 бронзови от 21-ото издание на най-престижното лингвистично съревнование за годината.

На олимпиадата Ния Димитрова (12 клас, СМГ) завоюва сребърния орден. Бронзовите оценки бяха сграбчени от Ани Кателиева (12 клас, НГДЕК), Магдалена Вигенина (12 клас, СМГ), Николай Георгиев (12 клас, ПМГ Силистра), Иванимира Неделчева (9 клас, СМГ) и Сирма Караджова (11 клас, СМГ). Теодор Тотев (12 клас, ТУЕС) и Сияна Павлова (10 клас, ПЧМГ) останаха на косъм от медалите, показвайки отлични качества и почтено показване.

Зад този впечатляващ триумф стоят техните вдъхновяващи ръководители - инж. Александър Велинов, Любомир Златков (ИМИ-БАН) и доктор Росица Декова (ПУ " Паисий Хилендарски " ), които с всички сили подкрепяха и насърчаваха младите гении по време на олимпийското им странствуване.

Освен на своите ръководители, състезателите разчитат и на поддръжка от компании като Vivacom, която подари 30 000 лева на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки. Средствата се употребяват за пътуването, подготовката и присъединяване на олимпийците в интернационалните надпревари и олимпиади. Телекомът поддържа гениите в науката за трета година, като все още общата дарена сума се равнява на близо 140 000 лева



Медалите на младите състезатели са знак на техния триумф, целенасоченост и неотклонен труд. Те са и крайната точка на тяхното олимпийско странствуване, което в реалност стартира доста по-рано. То започва още от ранна детска възраст с проявата на любознание и продължава с появяването на вдъхновяващи учители, които разпалват пристрастеността на децата към избрана просвета още повече.

Впоследствие жаждата на младите гении за нови познания ги кара да търсят спомагателни материали, както и да посещават профилирани школи и да се провеждат в групи. Нещо повече, пътешествието на олимпийците продължава с интензивно присъединяване в националните кръгове на олимпиадите, присъединението им към разширения народен тим и прекосяването през натоварен асортимент и финални проби. След това учениците се включват в националния тим по съответната просвета и мерят познания с най-хубавите гимназисти в света на едни от най-престижните надпревари и олимпиади.

И по този начин с доста труд, усилена подготовка и непримиримост, родните ни олимпийци минават сполучливо през този дълъг път към върха и потвърждават, че за човешките упоритости - граници няма.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР