Най-добре се наспиваме в нощта между вторник и сряда, установи

...
Най-добре се наспиваме в нощта между вторник и сряда, установи
Коментари Харесай

Най-сладкият сън е между вторник и сряда вечерта

Най-добре се наспиваме в нощта сред вторник и сряда, откри изследване на компанията Оптима-лайф. Анализът на 5000 души е безапелационен, че най-сладко се спи тъкмо е този интервал от седмицата.

Обилните трапези, прекаляването с алкохола и развлеченията през почивните дни пречат на здравословния сън и точно по тази причина в понеделник сме най-кисели, безапелационни са учените пред Дейли мейл.

Изследването измежду доброволците е посочило, че въввторник вечерта сънят е най-възстановяващ, въпреки че не е най-дългият.

Експериментите са траяли 3 поредни дни и от самото начало на участниците са се правени проби за стрес.

Според данните дамите спят по-дълго от мъжете. На нежната половина от човечеството са им нужни 8 часа и 34 минути сън на денонощие, с цел да си починат добре, а на мъжете са им нужни с 11 минути по-малко.

 Събуждане

Най-дълго се спи през уикенда, демонстрира още изследването. Хората спят с един час повече, когато не би трябвало да стават за работа. Този сън обаче е минимум здравословен и е с най-нисък възстановяващ резултат.

Почивните дни ни подготвят към щедро хранене и използуване с алкохола, което покачва равнищата на кортизол – хормонът на напрежението, в организма.

В резултата на това спим по-лошо в съпоставяне със съня през работната седмица.

Освен вечерта сред вторник и сряда изследването е посочило, че ободрително работи и сънят сред четвъртък и петък.

Експертите са категории, че не би трябвало да обръщаме внимание единствено на броя на часове, а и на качеството на сън.

Най-ясният индикатор, че сънят ви е бил здравословен, е събуждането – би трябвало да се чувствате свежи и бодри, а не раздразнени с потребност за още отмора.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР