Най-добре представящият се в Европа български отбор през последното десетилетие

...
Най-добре представящият се в Европа български отбор през последното десетилетие
Коментари Харесай

Лудогорец почва похода към ШЛ, но още първата стъпка е тежка

Най-добре представящият се в Европа български тим през последното десетилетие Лудогорец стартира следващия си европоход. Разградчани имат доста тежка задача против най-обичания маджарски отбор Ференцварош в първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

"Орлите " гостуват в Будапеща, а началният час на борбата е 21:00 часа. Този зрелищен конфликт ще можете да наблюдавате непосредствено в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG.

Лудогорец има остарели сметки за споразумяване с унгарските представители в този шампионат. Миналата година родният отличник беше отстранен в Шампионската лига точно от първенеца на тази страна МОЛ Види. Сега обаче задачата е още по-трудна.

Съперникът е воден от украинската легенда Серхий Ребров, а измежду познатите лица там е някогашният халф на ЦСКА Руи Педро. Ференцварош пък договаря за подписа и на българския национал Галин Иванов, само че той няма по какъв начин да играе против Лудогорец, даже и да подпише. Капитанът на унгарците Леандро не беше картотекиран за Шампионската лига, а контузен е топреализаторът на отбора Давиде Ландзафаме.

Колкото до българския състав, той стегна сериозна селекция преди старта на сезона, само че е по-вероятно наставникът Стойчо Стоев да заложи на изпитаните бойци. Това е и големият коз на българския евробоец - големият опит в напечени борби по европейските терени.

Само за осем години от старта на участията в Европа на разградчани, те ще изиграят своя 75-и мач по терените на Стария континент! Тази вечер те ще станат третият български тим с най-вече мачове в евротурнирите след Левски и ЦСКА! И всичко това реализирано единствено за осем години!

При това салдото на родния отличник е позитивен - 26 победи против 25 загуби, а би трябвало да се има поради, че голямата част от срещите е против водещи европейски грандове като ПСЖ, Ливърпул, Арсенал, Реал Мадрид и редица други.

Така че борбата ще е завързана, а голямото преимущество на българския евробоец е големият опит в напечени срещи. Дали ще успее да направи решителна крачка в Шампионската лига, ще разберем по-късно довечера.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР